середа, 11 січня 2012 12:45

Аби виграти вибори, влада вдасться до технології "тушок" - політолог

Аби виграти вибори, влада вдасться до технології "тушок" - політолог

На майбутніх парламентських виборах влада, скоріш за все, буде ініціювати технологію тушок, домовляючись про майбутню співпрацю із кандидатами, які нібито ідуть на вибори незалежними.

Про це на прес-конференції, присвяченій майбутньому партії "Батьківщина", заявив політолог Сергій Таран.

"Зараз для всіх очевидно, що намагаючись відсторонити Юлію Тимошенко від політичного процесу, влада прорахувалася. Юлія Тимошенко на цей момент є одним із найактивніших учасників політчиного процесу", - підкреслив він.

Експерт переконаний, що на майбутнє "Батьківщини" зараз можуть вплинути три фактори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг "регіоналів" підніматимуть націоналісти, мажоритарники і "тушки" - думка

"Перший фактор - це тенденція зростання в Україні протесних настроїв і очевидний провал так званих реформ, ініційованих владою. Зростання опозиційних настроєв дає "Батьківщині" шанс відновлювати свої потуги навіть з тих умов, коли лідер перебуває у в'язниці", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів і "Фронт змін" у наступній ВР зіллються у більшість - прогноз

Другий фактор, за його словами, це безпрецендентна підтримка міжнародної спільноти діяльності лідера "Батьківщини": "Не проходить і двох годин, щоб якийсь міжнародний впливовий лідер не заявив совю позицію щодо Тимошенко. По суті, Тимошенко стала таким українським Нельсоном Манделою, який несправедливо засуджений владою і перебуває у в'язниці. І вся міжнародна спільнота займається тим, що рятує цього опозиційного лідера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдоопозиційні БЮТ і "Фронт змін" загризуть одне одного, а КПУ остаточно зникне

"Третій фактор - технологічний. Зважаючи на протесні настрої  громадян, влада, швидше за все, буде ініціювати технологію тушок. Коли дуже багато лідерів, особливо по мажоритарних округах, будуть іти під гаслами нібтито незалежними, а той і опозиційними до влади. З ними буде закладено пакт про те, що потрапивши до парламенту, вони змінять політичні прапори, стануть тушками і перейдуть до більшості. Це може торкатися, насамперед, мажоритарників, але торкається і тих політчиних сил, які будуть іти у ВР за списками. Влада піде на це, бо це для них єдиний шанс зібрати більшість", - переконаний Таран.

Зараз ви читаєте новину «Аби виграти вибори, влада вдасться до технології "тушок" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути