вівторок, 08 січня 2013 11:45

"А які важливі питання зараз можуть бути?" - Зубанов вважає логічним, що ВР працюватиме два дні

"А які важливі питання зараз можуть бути?" - Зубанов вважає логічним, що ВР працюватиме два дні
Володимир Зубанов. Фото: www.partyofregions.org.ua

Те що, Верховна Рада попрацює до завершення першої сесії лише два дні є цілком логічним, бо важливих законопроектів, які треба приймати, поки немає.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив екс-народний депутат, "регіонал" Володимир Зубанов, говорячи про те, чому парламент працювати лише два дні.

"Верховна Рада тільки сформована, фракції тільки готують проекти законів, які мають розглядатися спочатку в комітетах, а не на пленарних засіданнях Верховної Ради. Водночас комітети теж тільки сформовані", - пояснив він.

Зубанов додав: "Тому звичайно і природно, що парламентарі попрацюють тільки два дні, послухають уряд, послухають заяви фракцій, може попередньо розглянуть незначні законопроекти. І все. І тоді вже до другої сесії буде такий час, щоби і фракції напрацьовували законопроектах, і в комітетах вже люди знали, що вони будуть розглядати. Так що нічого тут такого немає, це природній процес. Інакше Верховна Рада в січні працювати не може".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент активно запрацює за 2-3 місяці

Політик також переконаний, що наразі немає таких нагальних проблем, які має вирішувати Верховна Рада.

"А які важливі питання зараз можуть бути?, - наголосив він. - Всі закони, пов'язані, наприклад, з євроінтеграцією прийняті і зараз треба їх виконувати, впроваджувати в життя. Так само і всі гуманітарні закони. Так щодо мовного закону все залишається так, як є — той закон, який прийнято, не працює, бо немає механізмів, а прийняти якийсь новий закон чи змінити цей — це буде збурення у Верховній Раді і позитивних голосувань не буде".

Так само, на думку Зубанова, не стоїть зараз і питання щодо внесення змін до державного бюджету на 2013 рік, бо для цього "треба ще подивитися, як держава пройде зиму, перший квартал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раду внесли законопроект про скасування "мовного закону"

"Тому таких особливо законів, які треба терміново приймати, немає. Краще зараз відпрацювати те, що пропонується більш професійно, більш плідно разом із спеціалістами", - переконаний він.

Нагадаємо, що на цьому тижні Верховна Рада збиратиметься двічі — 10 та 11 січня. Після цього, 11 січня планується закриття першої сесії Верховної Ради 7 скликання.

Зараз ви читаєте новину «"А які важливі питання зараз можуть бути?" - Зубанов вважає логічним, що ВР працюватиме два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути