вівторок, 08 січня 2013 11:26

Парламент активно запрацює за 2-3 місяці

Парламент активно запрацює за 2-3 місяці
Фото: radiosvoboda.org

Верховна Рада почне активно працювати за два-три місяці. Сьогодні ж відбувається "притирка" і розподіл обов'язків. Про це у коментарі сказав політолог Володимир Цибулько.

"Формується пакет законів на найближче півріччя, на період цієї сесії. Зараз фактично відбувається "притирка", зараз найважливіша робота відбувається у комітетах. Сформовані комітети, відбувається розподіл обов'язків, тобто основний масив документів вивчається. Тим більше, що створено чотири нових комітети. Велика організаційна роботи потрібна: виділити приміщення, перерозподілити потоки документів, зони відповідальності, так би мовити, сформувати. Це ціла купа роботи такої організаційної, початкової. Найважливіше, щоб зараз депутати не стільки у сесійні залі працювали, а скільки освоювалися у межах своїх компетенцій у комітетах", - вважає Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко побачив, як "Свобода" відбирає у нього революціонерів

На думку політолога, не велика кількість засідань парламенту на початку року — закономірна. "Це цілком нормально. Місяці два-три потрібно для вивчення усієї технології комітетської роботи. Основна ставка робиться поки на освоєння. 236 нових депутатів повинні увійти у курс справ", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лавах "Батьківщини" робота Ради викликає песимізм

Політолог пояснює: "Найважливіша робота із документами відбувається у комітетах. Після затвердження у комітетах закони вносять на розгляд у сесійній зал. Рада поміняла трохи конфігурацію, створено нові комітети. У принципі для того, щоб Рада запрацювала, потрібно, щоб вона розподілила обов'язки, компетенції та відповідальність".

Зараз ви читаєте новину «Парламент активно запрацює за 2-3 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути