Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2013 16:02

Заявами про Митний союз Янукович замірює тиск у суспільстві - "бютівець"

Заявами про Митний союз Янукович замірює тиск у суспільстві - "бютівець"
Сергій Сас вважає, що Янукович своїми заявами замірює тиск у суспільстві. Фото: radiosvoboda.org

Те, що опозиція не стала боротися за контрольні комітети у Верховній Раді могло посприяти вільнішим заявам Януковича щодо Митного союзу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив "бютівець" Сергій Сас, коментуючи заяву президента про те, що Україні необхідно змінити законодавство для співпраці із Митним союзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не відпустить Тимошенко, щоб тримати у страху власне найближче оточення — Корчинський

"Певно, що в цій заяві Януковича є певна установка для більшості у парламенті. Тоді технічно це можливо. Але я не думаю, що опозиція погодиться із таким перебігом подій. Бо ця теза, яка зараз масується, що можна одночасно рухатись у Європу і до Митного союзу, є суто українською — витвором великої політики. Ні Європа не сприймає такий спосіб формування зовнішньої політики, ні Росія. Є певні взаємовиключення. Тому зараз і пропонуються різні схеми, зокрема, "3+1. Як ми бачили після перенесення візиту Януковича до Москви, Росія такий спосіб стосунків серйозно не сприймає", - зауважив політик.

На думку Саса, оскільки внутрішня політика України багато в чому залежить від зовнішніх чинників, Янукович своєю заявою так би мовити, "замірює тиск".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голуб пояснив, чому саме "Свобода" вигідна владі

"Ця заява є певним лакмусовим папірцем - як відреагують на неї всередині країни, наші партнери на Заході і на Сході. Можливо, цьому сприяла реалізація планів Партії регіонів у парламенті на початку роботи Ради сьомого скликання. Надто вже без проблем вони вирішили питання голови ВР, заступників і формування комітетів", - додав нардеп.

Сас не заперечує, що опозиція здала ряд власних інтересів.

"Я неодноразово казав, що це є програшем опозиції на даному етапі. Треба було поборотися за контрольні функції, а не пов'язувати себе спільною відповідальністю за все, що відбувається у країні із владою. Бо складається враження, що опозиція, як індіанці в часи відкриття Колумбом Америки, поміняли брязкальця і скельця на землі і золото", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Заявами про Митний союз Янукович замірює тиск у суспільстві - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути