середа, 20 квітня 2011 20:36

60 депутатів попросили Пшонку відпустити Луценка

60 депутатів попросили Пшонку відпустити Луценка

До Генпрокуратури передано підписи більш ніж 60 депутатів, які вимагають звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з під варти.

Відповідне подання в ГПУ передав депутат від НУНС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Депутат передав підписи до ГПУ, але зустрітись з самим генпрокурором йому не вдалося.

"Я заздалегідь попередив, що сьогодні буду тут, але коли я прийшов в приймальню, мені було заявлено, що генпрокурора пана Пшонки немає і сьогодні не буде. Хоча люди заходять до нього в кабінет і виходять. Але ж я не буду вриватися в кабінет, щоб перевірити: є там генпрокурор, чи немає", - повідомив політик.

Гримчак наголосив, що підписи соратники Луценка збирали в середу у Верховній Раді.

Свої підписи поставили представники БЮТ, НУНС, представники групи "Реформи заради майбутнього", позафракційні і навіть один представник Партії регіонів.

За словами Гримчака, у прокуратури були три підстави для арешту Луценка: він давав інтерв'ю, начебто розголошуючи при цьому дані досудового слідства і створюючи у громадськості враження своєї невинуватості, не визнавав свою вину і не давав свідчень, а також - недостатньо швидко знайомився з матеріалами справи.

"Ми перерили Кримінальний і Кримінально-процесуальний Кодекс і ніде такої підстави - людина дає інтерв'ю і її можна затримати - немає! Знову ж таки, відкриваємо Конституцію, і там написано: будь-хто має право не давати свідчень проти себе", - зазначив депутат.

"І згідно закону, ніхто не має право обмежувати обвинуваченому час ознайомлення його з матеріалами справи. На сьогоднішній день жодна з цих підстав не є юридичною підставою, і навіть логічною підставою", - додав Гримчак.

Як повідомлялось раніше, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко завершив ознайомлення з 47 томами кримінальної справи, порушеної проти нього Генпрокуратурою

Зараз ви читаєте новину «60 депутатів попросили Пшонку відпустити Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути