Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2011 13:26

Луценку у СІЗО прислали американські ручки

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку надіслали в СІЗО канцелярські товари.

Про це він розповів в інтерв'ю "Газеті по-українськи", яке вийде у п'ятничному номері видання 15 квітня. Раніше повідомлялося, що йому заборонили писати, конфіскували ручку і папір.

"Я отримав багато листів. Найбільше – від незнайомих українців зі словами підтримки. Порадував своїми книжками Левко Лук'яненко. Особливою подією для адміністрації стала посилка з США. Очевидно, під впливом заяв Донія, Український народний союз прислав ручки, олівці, блокноти, журнали. Дещо наївно, але приємно", - сказав він.

Луценко зазначив, що персонал СІЗО ставиться до нього коректно.

"Вони – живі люди, які отримують 900 гривень і бачать жирування нинішньої влади не гірше інших. Я вдячний, що до мене ставляться без жодної статусності. Єдине, але дуже важливе для мене виключення, безперебійне надходження преси і книжок. Завдяки цьому 3,5 місяці пройшли значно швидше. Зокрема, останні вихідні пролетіли під дві шикарні книжки – "Бесіди з Томашем Масариком" Чапека та історичних есеїв Дашкевича", - поділився екс-міністр.

А от стосунки зі слідчими, за словами Луценка, дещо складніші.

"Чи то за високою вказівкою, чи то від образи за мою непоступливість керівництво слідчої групи постійно веде брудні ігри. Мова не тільки про підтасовки у справі. Мені відмовляють у консультації кардіолога, у зустрічі з отцем Михайлом (активісти майдану добре пам'ятають цього священика). Останній приклад – 14 березня, після майже тримісячних роздумів, слідчий дав дозвіл на фотографування матеріалів справи. Проте, до сьогоднішнього дня моїм захисникам так і не вдалося реалізувати це на практиці. Тож мушу й далі конспектувати документи 47 томів справи. Залишилося ще 10", - додав він.

Луценка звинувачують у тому, що його водій був оформлений в оперативному підрозділі і йому неправильно нарахували стаж.

Друге звинувачення полягає у тому, що він затвердив підготовлену і погоджену в установленому порядку оперативно-розшукову справу, яка супроводжувала слідство ГПУ по отруєнню Ющенка. Проблема – в даті підпису. Висувають звинувачення в зловживанні владою.

Третє стосується урочистостей, присвячених Дню міліції у 2008 і 2009 роках. Слідство вважає, що фінансування цього свята призупинили постановою Кабміну у зв'язку із кризою. Пред'являють збитки у вигляді оплати квітів до пам'ятника загиблим міліціонерам, транспорт для доставки ветеранів, оренду Палацу "Україна" для заслуховування президента.

Зараз ви читаєте новину «Луценку у СІЗО прислали американські ручки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути