понеділок, 24 квітня 2017 15:33

Політична корупція "радикала" Рибалки ганьбить весь український парламент - Ягун

Політична корупція "радикала" Рибалки ганьбить весь український парламент - Ягун
Колишній заступник глави СБУ, генерал Віктор Ягуней сказав, сто в умовах нинішнього законодавства шанси позбавити парламентських корупціонерів їх депутатської недоторканності і мандата дорівнюють нулю. Фото: 112 Україна

Факти політичної корупції нардепа Сергія Рибалки, оприлюднені у фільмі-розслідуванні журналіста Олексія Станчевского "Перевертень з мандатом", негативно впливають на імідж Радикальної партії Олега Ляшка та її лідера.

Таку думку висловив колишній заступник глави СБУ, генерал Віктор Ягун в інтерв'ю виданню "УРА-Інформ".

Головним героєм фільму став народний депутат від Радикальної партії Сергій Рибалка, який, як свідчать матеріали фільму, виступив організатором і спонсором рейдерської атаки на торговельну мережу АТБ. На думку Віктора Ягун, після оприлюднення фільму про політичну корупцію Рибалки, Верховна Рада повинна створити тимчасову слідчу комісію з розслідування даного злочину, а керівництво Радикальної партії має дати власну оцінку діям свого представника.

"Я не знаю, скільки треба голосів, ймовірно, 150, для того, щоб провести і зареєструвати в Раді тимчасову слідчу комісію. А ми знаємо, що зараз дуже складна ситуація з коаліцією і незрозуміла позиція багатьох депутатів. Разом з тим президентська фракція БПП намагається підтягти до себе фракцію РПЛ Ляшко. Але якщо все показане у фільмі насправді відповідає дійсності, то це буде досить сильним іміджевим ударом по самому Олегу Ляшко. Адже хочу ще раз підкреслити, що мова йде не про пересічного депутата фракції, а про голову комітету", - розповів Ягун журналістам.

На думку екс-заступника голови СБУ Ягун, в умовах нинішнього законодавства шанси позбавити парламентських корупціонерів їх депутатської недоторканності і мандата дорівнюють нулю. Тому єдиний вихід з ситуації, що склалася - це зміна виборчого законодавства таким чином, щоб корупціонери не купували собі місця в закритих партійних списках, а виборці - голосували за кожного партійного висуванця персонально по системі відкритих списків.

"По-перше, потрібно прийняти нове виборче законодавство про вибори нардепів з відкритими списками. По-друге, треба довести справу Сергія Рибалки до кінця. Щоб людина понесла якесь покарання - це однозначно. Якщо у нас не буде змін в законодавстві, то він знову увійде в список, партія це проковтне, тому що він має гроші. І зрозуміло, що це все буде фінансуватися. Але якщо Радикальна партія дійсно хоче бути з народом, або вона підкреслює, то їй треба визначатися - або вона з народом, або з бізнесом, який її фінанс ірует, в тому числі і фактично кримінальних бізнесом, тому що інакше це назвати не можна", - говорить Ягун.

Він також розповів, що не сумнівається в достовірності фактів, зібраних у фільмі-розслідуванні "Перевертень з мандатом". Зокрема, у фільмі очевидці розповідають про те, як голова Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності прямо в партійному офісі рідної Радикальної партії організовував, контролював і фінансував акції силового блокування магазинів АТБ. За одну акцію блокування мережі Сергій Рибалка платив учасникам більше 100 000 доларів, - йдеться у фільмі.

"Я думаю, що суми відповідають дійсності. В цілому цей фільм особисто на мене справив неоднозначне враження. Просто вражає, коли депутат, який покликаний захищати інтереси громадськості, представляти її у Верховній Раді, насправді, фактично займається рейдерством під прикриттям цієї Верховної Ради. Це дуже прикро, тим більше, що це не просто депутат, а голова комітету. Вражає цинізм цієї ситуації, коли людина такого масштабу використовує політичний імідж своєї партії. Відповідно виникає дуже багато питань: він сам це робив? Або він це робив під прикриттям? Або він з кимось домовлявся про це? Чи знає взагалі ця партія, що робить Сергій Рибалка?", - поділився своїми враженнями від переглянутого Віктор Ягун.

Зараз ви читаєте новину «Політична корупція "радикала" Рибалки ганьбить весь український парламент - Ягун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути