субота, 23 лютого 2008 16:20

Блок Кличка позбавить повноважень депутатів, які вийшли з фракції

ПРП рекомендує Блоку Кличка "Пора-ПРП" позбавити повноважень депутатів Київради від блоку в разі їх неповернення у фракцію.

Київська міська організація партії "Реформи й порядок" рекомендує міжпартійній конференції Блоку Віталія Кличка "Пора-ПРП" позбавити повноважень депутатів Київської міської ради, котрі вийшли із фракції блоку й відмовилися до неї повернутися.

Про це повідомив представник прес-служби міськорганізації ПРП.

З його слів, у п"ятницю, 22 лютого, відбулася конференція міськорганізації ПРП, на якій було ухвалено рішення рекомендувати депутатам Київради й районних рад від Блоку Кличка, які покинули фракцію, повернутися до неї.

У свою чергу, ПРП також вирішила створити робочу групу для аналізу юридичних підстав для позбавлення повноважень депутатів блоку, що вийшли із фракції.

Строк роботи групи - 1 місяць.

Крім того, ПРП вирішила виключити з виборчих списків кандидатів у депутати Київради й райрад, підготовлених блоком на вибори Київради й райрад в 2006 році, кандидатів, які були включені в ці списки за квотою ПРП.

Таким чином, зі слів представника прес-служби, ПРП страхує себе від того, що замість позбавлених повноважень депутатів у Київраду або райради пройдуть відповідно до списків інші депутати, які потім залишать фракцію.

Представник не зміг назвати дату проведення міжпартійної конференції Блоку Віталія Кличка "Пора-ПРП", однак підкреслив, що позбавити повноважень депутатів Київради й райрад може тільки межпартийная конференція блоку, для чого необхідна згода всіх його учасників.

Як повідомлялося, на виборах Київрада 2006 року в раду від Блоку Віталія Кличка "Пора-ПРП" пройшли 14 депутатів, однак згодом 7 вийшли із фракції й стали або позафракційними, або членами фракції Партії регіонів.

Таким чином, фракція Блоку Кличка перебуває в опозиції до мера Києва Леоніда Черновецького, а депутати, що вийшли з неї, - у більшості, яка підтримує мера.

Усього в Київраді 120 депутатів, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Блок Кличка позбавить повноважень депутатів, які вийшли з фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути