середа, 04 березня 2009 18:16

Зварич у Брюсселі не зміг відвідати хлопчика, який пісяє

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народні депутати від Партії регіонів Борис Колесніков (праворуч) та Нестор Шуфрич учора довго спілкувалися в кулуарах Верховної Ради
Народні депутати від Партії регіонів Борис Колесніков (праворуч) та Нестор Шуфрич учора довго спілкувалися в кулуарах Верховної Ради

Перед учорашнім засіданням Верховної Ради депутати неспішно реєструються на другому поверсі й заходять до зали. На третьому — метушня. Там проходить виставка-розпродаж, присвячена Міжнародному жіночому дню.

— Китайські буси, недорого! — вигукує чоловік азійської зовнішності.

Біля нього вітрина з прикрасами з дорогоцінного каміння.

— У нас нормальні ціни, — каже продавець. — Каблучки з діамантами по 800. Правда, курс долара ми ще уточнюємо. Тому підходьте пізніше.

Додає, що депутати на виставці нічого не купують. Приходять зі своїми помічниками і дивляться. А потім відправляють їх, аби ті купували. Розповідає, що на минулій виставці, перед Новим роком, до нього підійшов один із депутатів.

— Розмовляв російською, — пригадує продавець. — Попросив підібрати йому три набори з діамантами для жінок 48-ми, 35-ти та 20 років. Розрахувався готівкою і пішов. Це, певно, для дружини, коханки і доньки.

Коридором іде "нашоукраїнець" 55-річний Роман Зварич. Кашляє. Каже, що днями повернувся з Бельгії, де застудився.

— Цього разу я навіть не встиг побувати біля відомих тамтешніх статуй, які я завжди відвідую, — каже нардеп. — Це пісяючий хлопчик і лицар.

Тим часом біля трибуни виступає "бютівець" Святослав Олійник. Говорить, що його фракція вимагає звіту виконувача обов"язків голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка та його першого заступника Валерія Хорошковського. Привід — затримання напередодні працівниками СБУ заступника начальника відділу енергетичної митниці Держмитної служби Тараса Шемітька.

За словами нардепа від БЮТу Андрія Портнова, Наливайченко і Хорошковський  зацікавлені в незаконному кримінальному переслідуванні співробітників митниці в інтересах компанії "РосУкрЕнерго".

Наливайченко у відрядженні. Натомість з"являється Валерій Хорошковський, 40 років.

— Нас здивувала така позиція Ради. Ми затримуємо митників регулярно. Це не дивно, бо корупція в цій структурі є достатньо глибока, — наголошує він із трибуни. До призначення в СБУ саме Хорошковський понад рік очолював митницю.

Звинувачує керівництво уряду в незаконних оборудках із газом. Каже, що два дні тому СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння 6,3 млрд куб. м транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд грн посадовими особами компанії "Нафтогаз України".

— В Україні створено серйозну групу посадових осіб, включаючи керівництво уряду, яка здійснила незаконну оборудку, — зазначає він.

Називає Шемітька співучасником злочину. Додає, що СБУ діяла виключно в конституційному полі.

Після цього депутати звертаються до генпрокурора Олександра Медведька з пропозицією перевірити законність порушення цієї кримінальної справи.

У кулуарах, спершись на поручень, стоять "нунсівці" Кирило Куликов і Валерій Борисов. Куликов розповідає анекдот про київського мера Леоніда Черновецького і його заступницю Ірену Кільчицьку. Сміються.

Тим часом у залі народні обранці голосують за законопроект про розмежування функцій і повноважень київського міського голови і голови Київміськдержадміністрації. Для ухвалення не вистачає кількох голосів. Відправляють його на повторну підготовку.

Зараз ви читаєте новину «Зварич у Брюсселі не зміг відвідати хлопчика, який пісяє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути