пʼятниця, 24 березня 2017 06:10

За вугілля з окупованого Донбасу переплатили 10 млрд грн

"Антикорупційне бюро покриває тих, хто вкрав у нас 10 млрд грн за формулою "Роттердам+", — пише у "Фейсбуку" позафракційний народний депутат 43-річний Віталій КУПРІЙ 20 березня.

Він оприлюднив копії своїх заяв до НАБУ щодо корупції на закупівлях вугілля. Також показав відповіді першого заступника директора бюро Гізо Углави.

"У порушення кримінального кодексу досудове слідство не розпочате. НАБУ покриває корупціонерів, що наживаються на торгівлі вугіллям із ДНР. Дія формули "Роттердам+" (формула ціноутворення на вугілля для потреб енергетики. Включає ринкову ціну на європейських ринках і вартість транспортування. — ГПУ) повинна була позбавити нас залежності від закупівлі антрацитного вугілля на окупованих територіях. Але цього не сталося, — продовжує народний депутат. — Україна не почала закуповувати імпортне вугілля. А продовжила брати його з ОРДЛО. Тому споживачі необґрунтовано переплатили за енергетичні послуги близько 10 млрд грн. Найбільше на цій схемі збагатилися теплогенераційні компанії ­ДТЕКу. Вони належать Рінату Ахметову. Відповідальним за організацію закупівлі вугілля є міністр енергетики Ігор Насалик. Він та інші посадові особи, які організували закупівлю вугілля, вчинили кримінальне правопорушення".

Зараз ви читаєте новину «За вугілля з окупованого Донбасу переплатили 10 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути