пʼятниця, 08 червня 2018 05:25

"За продаж підробних ліків — довічне ув'язнення"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРАС-СЛУЖБОЮ РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ
  Олег Ляшко добивається, щоб усі медикаменти були доступні для українців
Олег Ляшко добивається, щоб усі медикаменти були доступні для українців

Лідер Радикальної партії оголосив війну фармацевтичній мафії.

Олег Ляшко з усією парламентською фракцією прийшов на засідання Кабміну з вимогою відправити у відставку керівництво Міністерства охорони здоров'я за образливі висловлювання на адресу онкохворих. Окрім того, політик представив свій план зі зниження цін на ліки та посилення відповідальності за їхню підробку.

— Ми обіцяли хрестовий похід проти фармацевтичної мафії, що обкрадає українців, позбавляє людей можливості купувати ліки і продає підробки. Я підготував законопроект про довічне ув'язнення за продаж фальсифікованих препаратів. Не можна у людей витягати останні гроші за ліки, які до того ж є підробними. Тих, хто наживає собі мільйонні статки на бабусях і дідусях — у тюрму, — наголосив народний депутат.

Олег Ляшко розповів, що не з чуток знає, якими дорогими є ліки, адже сам купує мамі медпрепарати від тиску приблизно на 250 грн щотижня. Але в багатьох людей, особливо у пенсіонерів, з якими він спілкується чи не щодня, таких грошей немає.

— Не може бути такого, що купують за кордоном пачку за 5 доларів, а нам продають за 50. Накручують по 300 відсотків на одній упаковці, а платять за це українці. Має бути відновлене державне регулювання цін на ліки, найжорсткіший контроль за ціноутворенням і обмеження рентабельності. Максимум 10–20 відсотків, а не 300. Крім того, скасування податку на додану вартість і розширення переліку безплатних препаратів за програмою "Доступні ліки" — включити засоби від онкології та антибіотики. Люди хворіють на онкологію, останнє з хати виносять, влазять у величезні борги, щоб полікуватися. А якийсь ідіот у Міністерстві охорони здоров'я розповідає, що не треба виділяти гроші на онкохворих, бо вони "все одно помруть". Ми вимагаємо відставки цієї антилюдської команди й доступу українців до медицини, — підсумував Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «"За продаж підробних ліків — довічне ув'язнення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути