пʼятниця, 17 лютого 2012 06:45

Юрієві Луценку оголосять вирок 27 лютого

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виступає із заключним словом у Печерському райсуді 16 лютого
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виступає із заключним словом у Печерському райсуді 16 лютого

— Розійдіться, вонь іде! — вигукує в коридорі київського Печерського райсуду 65-річна Галина Швидка.

Показує на прокурора Віктора Клименка, який проштовхується до зали. У четвер вранці вона прийшла послухати заключне слово екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

— Знали б, що ви тут будете, не дозволили б, — суворо відказує їй прокурор.

Повз них проводять 47-річного Юрія Луценка. Він насуплений, дивиться поперед себе. Екс-міністр у клітці бере тонку жовту теку. Називає чотири причини свого ув'язнення.

— Це помста за страх у 2004-2009 роках, — каже. — Відплата за виборчу кампанію 2010 року, де я не допустив фальсифікації. Це публічне покарання Майдану, символами якого стали ми з Тимошенко. Ще одна загроза режиму злодіїв і брехунів — командність демократів. На недопущення цього задіяні зараз усі сили, усі гроші, усі спецслужби Партії регіонів. Влада Януковича вже давно не донецька. Вона межигірська, з усіма ознаками мафіозного сімейного клану. За два роки стало зрозуміло, що легше стати президентом, ніж ним бути. Ми отримали самозакоханого Плюшкіна, по-європейськи — Гобсека, який у своєму межигірському Версалі збирає мільярди грошей, тисячі гектарів і колекцію посаджених опонентів. Кількість українців, які виступають проти Януковича, досягла 88 відсотків. Це гарантія тимчасовості влади. Якби я був на волі, то ходив би по вулиці в майці з написом "Нас 88%. Всіх не пересаджають".

Його дружина опускає погляд. У неї заплакані очі. Їхній син стоїть біля дверей, обпершись на стіну.

— Важливим напрямком є декриміналізація країни, — розмахує правицею екс-міністр. — Коли в країні не діють закони, а злодії в законі. Я називав конкретне прізвище — Юра Єнакіївський, який був поставлений смотрящим усія України. Життя показало, що я був правий.

Луценко виступає 1 год. 35 хв. Коментує прохання прокуратури дати йому 4,5 року. Хоч за 364-ю статтею — від 7 до 12 років:

— Я не міг узяти в толк, чому термін 4,5 року. Моя Ірина Степанівна прощьолкала швидко. Це тютілька в тютільку сходиться із другим туром президентських виборів.

Луценко передає текст свого виступу судді Сергієві Вовку. Той оголошує, що вирок у справі оголосить 27 лютого.

— Юрі волю! Луценкові волю! — кричать присутні.

Зараз ви читаєте новину «Юрієві Луценку оголосять вирок 27 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути