вівторок, 14 лютого 2012 06:00

"Владу цікавлять вибори президента в парламенті"

За годину до зустрічі з полтавцями лідер "Свободи" 43-річний Олег Тягнибок мусив шукати приміщення. Директор обласного театру ляльок Ірина Черникова без пояснень відмовила Тягнибоку в оренді зали. Вона є членом обласного осередку "Фронту змін".

Зустріч провели у приміщенні профспілок. Були близько 300 людей — повна зала ще й стояли під стінами. Прийшли переважно літні люди. З молодих були активісти "Свободи".

— Не думаю, що із залою зробили навмисно, як провокацію від "Фронту змін". В останній момент влада хотіла перешкодити зустрітися з людьми, — пояснює Тягнибок. — Якщо до парламентських виборів збережеться система Комітету опору диктатурі, сумарно зможемо набрати більше голосів, ніж Партія регіонів і її союзники. Треба домовлятися та висувати по мажоритарних округах єдиних кандидатів від опозиційних сил. Щонайменше у 115 виборчих округах прогнозую нашу перемогу, ще округів 50-80 є такі, де можна поборотися. Сумарно, отримаємо більш як 50 відсотків голосів, навіть з урахуванням масових фальсифікацій, що проводитиме влада.

Тягнибок припускає, влада хоче змінити закон про вибори:

— "Регіонали" між собою поговорювали: "Не будемо трогати той КОД, вони і так розпадуться, бо є різними". Але вийшло так, що Янукович сам нас організував та зобов'язав сісти за стіл переговорів. Маю інформацію, що влада думає повернути норму, коли дільничні комісії відкрито могли зняти кандидатів у депутати з виборів. Хочуть зменшити прохідний бар'єр. Поговорюють, про 1 відсоток. Якщо такий введуть, у наступний парламент влада проведе зо два десятки підконтрольних фракцій. "Регіонам" потрібно всього чотири голосування — за посади голови Верховної Ради, уряду, за зміни до Конституції і вибори президента. "Регіоналів" цікавить тільки одна зміна в законі — вибори президента через парламент, а не всенародно. Тоді Янукович може піти на другий термін. Малі фракції потрібні, щоб здійснити такі підлі наміри.

Зараз ви читаєте новину «"Владу цікавлять вибори президента в парламенті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути