пʼятниця, 16 березня 2018 06:35

"Влада намагатиметься знищити лідерів вуличної опозиції"

— Після Рубана затримають Надію Савченко, Семена Семенченка і Єгора Соболєва. Влада боїться вуличної опозиції, яка має доступ до зброї в зоні АТО, — каже політолог 61-річний Вадим Карасьов.

8 березня Служба безпеки затримала керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" 50-річного Володимира Рубана. Це сталося на блокпосту "Майорськ" у Донецькій області. В багажнику його автівки лежали снаряди, міномети, автомати, гранати, гранатомети, кулемети і протитанкові міни. На відео СБУ видно, що Рубан в'їхав у окуповану Горлівку, де зустрівся з бойовиками. Ті завантажили в машину зброю. Рубан каже, що був лише водієм, а про зброю нічого не знав. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що через Рубана ватажок самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко збирався влаштувати теракт у Києві. Зокрема, вбити президента Петра Порошенка.

За рішенням Шевченківського райсуду столиці, Володимира Рубана взяли під варту на два місяці.

— Можуть також затримати командирів добробатів, які підтримали Саакашвілі. Фактично, вони претендують на статус озброєної опозиції. Рубан тільки перший у ланцюгу, — про­довжує Карасьов. — Далі візьмуться за активістів, які 2015 року блокували Крим — всупереч позиції президента. Ці люди пройшли війну, вони рішучі й сміливі. Але недосвідчені політично. Всі мають доступ до зброї в зоні АТО.

Після того як із країни вислали Міхеіла Саакашвілі, влада хоче розгромити вуличну опозицію. Її лідерів дискредитують і ­судитимуть. Намагатимуться знищити — щонайменше політично.

Зараз ви читаєте новину «"Влада намагатиметься знищити лідерів вуличної опозиції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути