пʼятниця, 06 квітня 2018 05:50

Володимира Балуха побили у слідчому ізоляторі

Автор: www.FACEBOOK / JULIA SUSHCHENKO
  На одній із переданих картин журналіст Роман Сущенко намалював маяк Ар-Мен, що стоїть в Атлантичному океані поблизу острова Іль-да-Сен у французькому регіоні Бретань. Моряки називають його ”Пекло пекл”, бо океан біля нього завжди неспокійний
На одній із переданих картин журналіст Роман Сущенко намалював маяк Ар-Мен, що стоїть в Атлантичному океані поблизу острова Іль-да-Сен у французькому регіоні Бретань. Моряки називають його ”Пекло пекл”, бо океан біля нього завжди неспокійний

Арештований у Росії український журналіст 48-річний Роман Сущенко передав в Україну дві картини. Намалював їх кульковою ручкою та лушпинням цибулі в московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

— Отримала чотири листи від батька, — говорить донька журналіста Юлія Сущенко. — Датовані серпнем, вереснем і груднем 2017 року. Але дійшли лише зараз. Приємно здивували два малюнки. Батько переніс нас у передмістя італійського міста Парма й до маяка Ар-Мен у французькій Бретані. Дуже атмосферно.

Кореспондента інформаційної агенції "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня позаторік. Туди українець прилетів провідати родичів. Росія звинувачує його у шпигунстві на користь України. 27 березня в Московському міському суді розпочалися закриті слухання по справі журналіста. Можуть тривати місяць, кажуть його адвокати. Прогнозують звільнення Сущенка до кінця року.

"Дякую, Романе, що не втрачаєш силу духу, попри бажання кремлівського режиму зламати твою волю. Продовжуємо докладати усіх зусиль, аби звільнити Романа Сущенка і всіх наших бранців", — написав у "Фейсбуку" президент Петро Порошенко.

Російський конвой минулого місяця побив у сімферопольському СІЗО українського політв'язня Володимира Балуха, 47 років. Про це заявила його адвокат Ольга Дінзе.

Побиття сталося після розгляду апеляційної скарги, яку українець подав у підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму. Вимагав, аби з нього зняли обвинувачення у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. За цими звинуваченнями Балуха в січні цьогоріч засудили до трьох років і семи місяців колонії-поселення. 14 березня суд виніс рішення по апеляції — відмовив у знятті обвинувачення, але вилучив із нього пункт про боєприпаси та скоротив термін ув'язнення на два місяці. За п'ять днів Володимир Балух оголосив голодування. Триває досі.

— Адміністрація СІЗО відмовилася надати Балуху воду на підставі того, що він голодує. Він у поганому стані, але не критичному, — каже Ольга Дінзе. — Подаватимемо скаргу через побиття.

У Росії продовжили арешт на два місяці Олександрові Шумкову, колишньому охоронцеві народного депутата Дмитра Яроша.

Рішення прийняв Радянський райсуд міста Брянськ. Шумков не повернувся додому після служби у військовій частині в с. Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області 17 серпня 2017 року. За місяць його знайшли в російському СІЗО. "Мене викрали працівники російської Федеральної служби безпеки", — заявив він. Чоловіка звинувачують у бойових діях на Донбасі та належності до "Правого сектора".

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха побили у слідчому ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути