вівторок, 02 липня 2019 05:31

Володимир Балух оголосив голодування

Політв'язень Володимир Балух оголосив нове голодування. Вимагає віддати конфісковані теплі речі, псалтир і допустити до себе українського консула. Торік голодував 205 днів — вимагав звільнити.

— Володимир Григорович радів, що на зустріч зі мною його завели в слідчий кабінет, де він нарешті зігрівся, — каже адвокат 37-річний Данило Берман. — Українському консулу вже втретє не дають провідати його.

Балух жив у кримському селищі Роздольне Сакського району окупованого Криму. Не вітав анексію Криму Росією, повісив на свій будинок прапор України. У відповідь окупанти підкинули на його горище патрони, затримали. Суд дав п'ять років колонії за зберігання набоїв. У березні 2019-го його перевезли до міста Торжок Тверської області Росії.

Балуха п'ять раз відправляли до штрафного ізолятора. Через постійне перебування у карцері в українця почалися проблеми з серцем. Тюремники забирають вітаміни та ліки, що висилають Балуху рідні та волонтери.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Балух оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути