четвер, 27 грудня 2012 00:30

Влада бачить вихід із ситуації у видавлюванні податків

Автор: фото: Андрій Шматов
  Володимир Лановий: ”Стара система управління економікою себе повністю дискредитувала”
Володимир Лановий: ”Стара система управління економікою себе повністю дискредитувала”

Президент ліквідував Податкову і Митну служби й реорганізував їх у Міністерство доходів та зборів. Це зроблено лише з метою посилення силових методів управління в економіці, вважає екс-міністр економіки Володимир Лановий, 60 років.

— Політична сила, яка зараз перебуває при владі, показує, що посилює саме силовий блок в економічних відомствах, піднімає статус податківців та інших органів такого характеру. Тобто вбачає вихід із сьогоднішньої кризової фінансової ситуації лише у видавлювання податків, зборів, митних платежів і тому подібне. Вони діють відповідно до своєї філософії, поглядів на економіку та місце людей в економіці. Тобто надають перевагу саме каральним методам.

Статус податкової служби підвищують до рівня міністерства. Цим демонструють, що вона є дуже важливою. По-друге, що опиняється під прямим керівництвом прем'єр-міністра. Тобто тепер у ручному режимі розподілятимуть усі податкові надходження і посилиться адміністративний, а це значить, ручний режим управління фінансовими потоками.

Влада взагалі не ставить перед собою задачу розвивати економіку й давати можливість людям працювати. Відбувається лише вичавлювання доходів з економіки на користь тих, хто отримає від урядових структур фінанси та замовлення. Така економіка буде звужуватися у своїх можливостях і є безперспективною. Слід очікувати фінансових провалів, нестач платежів, проблем із поверненням кредитів, банкрутства фінансових систем.

Усі експерти сходяться на тому, що в другому кварталі наступного року буде провал щодо зобов'язань уряду на міжнародних ринках. З обраною моделлю управління економікою цих проблем влада не вирішить.

Новий уряд ніяких нових підходів не декларує. А це необхідно, тому що старі методи привели нас до страшної скрути, банківського колапсу, зменшення виробництв, втрати робочих місць, зменшення доходів бюджету. Тобто стара система управління економікою себе повністю дискредитувала.

Зараз ви читаєте новину «Влада бачить вихід із ситуації у видавлюванні податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути