середа, 21 листопада 2012 07:00

"Вибори Янукович фактично скасував"

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Денис Казанський: ”Люди не ходять на вибори, а потім скаржаться, що влада закриває лікарні, школи, розкрадає гроші на будівництво доріг”
Денис Казанський: ”Люди не ходять на вибори, а потім скаржаться, що влада закриває лікарні, школи, розкрадає гроші на будівництво доріг”

Позачергові вибори мера Єнакієвого — рідного міста президента Віктора Януковича — відбудуться 16 грудня. Попередній міський голова і його друг Сергій Рухадзе у серпні помер після інсульту. 18 жовтня Янукович під час робочої поїздки до міста назвав спадкоємцем Рухадзе його заступника — 41-річного Валерія Олійника.

Відбулася реєстрація кандидатів на цю посаду. Серед них, крім Олійника, — комуніст, слюсар місцевої шахти "Красний Профінтерн" Василь Лавриненко та гірничий нормувальник із Горлівки, "свободівець" Ігор Славгородський.

Водночас територіальна виборча комісія відмовила в реєстрації 28-річному Денисові Казанському з УДАРу. Мовляв, порушена процедура висунення.

Казанський живе в Донецьку і більше знаний як інтернет-блогер Франкенштейн. Його блог "Все будет Донбасс!" читають 25-30 тис. людей на місяць. Працює журналістом в інтернет-виданні "Острів".

— Вибори в Єнакієвому — фарс, — говорить російською. — Там Янукович призначив мера ще місяць тому. Я розумів, що моя участь матиме певний резонанс і приверне до виборів більше уваги, тому і вплутався в цю авантюру. Щоб винести більше сміття з хати. Ті, хто хоч трохи мене знають, розуміли, що я не перебиратиму висловів, а влада цього не любить. Звідси й таке рішення щодо моєї неучасті у виборах.

Як ви прийшли в УДАР? Чому обрали цю політичну силу?

— Я підтримую всіх, хто намагається зруйнувати в регіоні монополію донецького організованого злочинного угруповання. Участь у політиці — як самооборона.  Пасивність мільйонів породжує свавілля одиниць. Люди не ходять на вибори, а потім скаржаться, що влада закриває лікарні, школи, розкрадає гроші на будівництво доріг. У тому ж Єнакієвому останніми роками закрили три лікарні. Тому що влада міста знає — Януковича там і так підтримають, то не треба церемонитися з жителями.

Хто запропонував висуватися на мера?

— Я пішов би самовисуванцем, але за законом так не можна. Довелося домовлятися з однією з партій. З Кличком особисто не знайомий, але для висунення цього й не потрібно. Переговорив із лідером місцевого осередку Єгором Фірсовим. Ніяких особливих умов не було, партія обіцяла винайняти для мене квартиру в Єнакієвому та офіс на час виборів, також допомогти людьми.

Які три-чотири основні пункти вашої програми?

— Моя мрія — організувати в Донбасі технопарк просто неба. Також відкрити промисловий музей на базі якоїсь закритої шахти. В Європі давно існують подібні місця. Єнакієве цілком могло б стати центром промислового туризму, якби ми попрацювали над цим. Крім того, місту, як і всій країні, давно необхідна реформа комунального господарства. Скасування жеків і системи центрального опалення. Натомість — перехід до об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та до індивідуального опалювання будинків і квартир.

Розраховували на перемогу?

— Ні, тому що вибори в Єнакієвому Янукович уже фактично скасував. Але моя участь стала б черговим маленьким кроком на шляху до звільнення України від диктату криміналу та гречки. Народ Донбасу, на жаль, політично малограмотний, його треба "просвещать".

Зараз ви читаєте новину «"Вибори Янукович фактично скасував"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути