вівторок, 01 червня 2010 02:30

Вінок Януковича купили за 42 тисячі гривень

Партія "Братство" за 42 тис. грн продала вінок, який 17 травня впав на президента Віктора Януковича. У четвер вони влаштували інтернет-аукціон.

Торги тривають у чотирикімнатній штаб-квартирі партії на бульв. Шевченка в центрі столиці. У залі по периметру лише низькі тапчани вкриті зеленими покривалами. За стіл слугує складський піддон. Стіни офісу розмальовані червоними та синіми чотирикутниками, фігурками людей — такими, як їх зображають дошкільнята. У кутку стоїть пофарбована під стару мідь скульптура колишнього президента Леоніда Кучми в обладунках римлянина. Кімнату прикрашає велика картина Олександра Ройтбурда, одного з найдорожчих українських художників. На ній архангел Михаїл замість меча тримає гранатомет.

Редактор партійного сайта 27-річний Віталій Чорний ставить ноутбук на "стіл". Журналісти просять показати вінок чи бодай його фото.

— Вінка тут немає, — відказує Чорний. — Але він справжній. Повірте нам на слово. Ми хотіли зробити аукціон видовищним, показати вінок. Але нам дзвонили різні чоловіки з погрозами. Казали, щоб не робили дурниць.

Перед початком аукціону до квартири заходить лідер партії Дмитро Корчинський, 46 років. Вітається і йде в іншу кімнату.

На сайті партії розпочинається продаж вінка. Реєструються 18 учасників. Стартова ціна — 8 тис. грн. За 30 хв. вона доходить до 41 тис. грн. За кілька хвилин — 41,2 тис. грн.

До зали заходить Корчинський. Знімає шльопанці та босий сідає по-турецькі на сидіння. Зазирає в екран ноутбука:

— 40 тисяч — навіть більше, ніж ми сподівалися. Думали, вище 15 тисяч не підніметься! Гроші підуть на те, щоб купувати передачі нашим політв"язням. У нас двоє в Одеському СІЗО. За те, щоб у камері був телефон, треба платить, щоб перевели в нормальну камеру — також.

Ціна вінка доходить до 42 тис. грн. Її пропонує користувач NikolayPavl. На цьому торги закінчуються. Корчинський набирає номер нового власника вінка.

— Павло, привіт, — звертається до нього. — Коли забиратимеш?

Дмитро Корчинський розповідає, що говорив із посередником. Вінок купила якась відома особа. Відмовляється назвати, хто це. Після закінчення аукціону 26-річний Олексій Сердюк, помічник лідера партії, перевіз вінок покупцю.

— Поїхали до нього в офіс у районі Хрещатика. Це була адміністративна будівля, — розповідає Сердюк. — Там саме розпочинався корпоратив. Не знаю, що святкували. На вулиці стояли іномарки, поруч близько 40 чоловіків — на вигляд бізнесмени або політики. Наскільки мені відомо, це представники київської влади. Не бачив знайомих облич. Вони зустріли нас оплесками. Дехто здивувався. Вочевидь, господар влаштував гостям сюрприз. Він говорив, що вінок мав бути центральним жартом — тотемом цього свята. Ми занесли вінок і забрали гроші готівкою. Їх відправили до Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Вінок Януковича купили за 42 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути