четвер, 23 серпня 2018 06:55

У День Незалежності Порошенко має розповісти, чому Росія досі наш партнер

Питання не в тому, що говорить президент, а в тому що він робить. Ми знаємо, чого варті слова наших політиків — нічого. Маємо велику інфляцію публічних виступів узагалі. Більшість українців хочуть від Петра Олексійовича не почути, а побачити.

Наприклад, реальну боротьбу з олігархами. Вони вже зовсім знахабніли. В умовах війни вся країна змушена на них працювати. Всі ці олігархічні проекти в енергетиці, схема "Ротердам +" (ціна на вугілля, яку закладають ТЕС у вартість електроенергії, встановлюється на біржі в Роттердамі. — ГПУ) і так далі — це легітимізоване крадійство на очах цілої країни. В усьому світі проблеми вирішують за рахунок найзаможніших громадян, а в нас — за рахунок найбідніших.

Українці хочуть побачити, що країна реально воює за свою незалежність, а не імітує війну. Незважаючи на підвищення зарплат, тисячі звільняються з лав Збройних сил. У людей знищують мотивацію. Вони прийшли воювати, а їм це забороняють. Змушені, як та мішень, сидіти під пострілами російських гармат.

Хочуть бачити, що країна перестане торгувати з агресором. Останні роки РФ залишається найголовнішим торговельним партнером. Це ж абсурд. Досі не розірвані й дипломатичні відносини. Це мінімум, який має робити країна — жертва збройного нападу.

У Росію на заробітки їздять два мільйони українців. Зрозуміло, що в цих людей рівень національної свідомості, як у інфузорії. Але ж держава тут має виконувати свої регулятивні функції. Та й в Україну спокійно проїжджають громадяни РФ. Серед них велика кількість шпигунів, агентів, диверсантів і провокаторів. Російський бізнес володіє значною частиною української економіки, зокрема стратегічно важливими галузями.

От про це хотілося почути від Порошенка 24 серпня. Те, що президент навчився вимовляти "Слава Україні — Героям Слава", звісно добре. Але бажано, щоб за цими словами з'явилася якась реальність.

Порошенко, нарешті, має припинити бути бізнесменом. І стати президентом. Із державним, а не "бізнесючим" мисленням. Тоді в нього з'являться шанси на переобрання.

Сумнівно, що людина, яка не зробила всього за чотири роки своєї каденції, зробить це за останній.

Зараз ви читаєте новину «У День Незалежності Порошенко має розповісти, чому Росія досі наш партнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути