Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2016 00:55

Трибуну розблокували, щоб ухвалити закон для атовців

— Сьогодні відбулася безпрецедентна річ — "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" взяли колишніх вояків АТО, які вдягнули військову форму, навісили ордени, і захистили трибуну в інтересах кланів та олігархів, які знищують Україну. Це — колишні учасники фронтових подій, які два з половиною роки є нардепами. Вони силою розблокували парламент. І тим самим захищають захмарні тарифи, неіндексацію пенсій і заробітних плат, скасування допомоги навіть самотнім мамам. Це нагадує чорних полковників (встановили військову диктатуру в Греції у квітні 1967 року. — ГПУ). Вони сьогодні захищають корумпований режим. Це як у найгірші часи Януковича, — каже голова парламентської фракції "Батьківщина" 55-річна Юлія Тимошенко.

7 липня народні депутати з "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" розблокували президію і трибуну Верховної Ради. Серед них були й колишні бійці АТО. Трибуну напередодні заблокували депутати з Радикальної партії та "Батьківщини". Вимагали створити Тимчасову слідчу комісію щодо формування тарифів.

— Мені було дивно чути, що Верховну Раду "захопила хунта, чорні полковники", до яких я маю відношення, — говорить народний депутат 46-річний Юрій Береза з "Народного фронту".

Він — колишній комбат батальйону "Дніпро".

— Про це говорять популісти, які робили все, щоб злити і здати Україну, здати Крим. А потім тихенько хіхікають із нашим ворогом і обзивають мене "чорним полковником". Найголовніше для країни — щоб Верховна Рада не просто працювала, а прийняла необхідні закони. В першу чергу ті, які дадуть змогу виграти в цій виснажливій війні.

Парламент ухвалив кілька важливих рішень. Зокрема, депутати підтримали зміни до закону "Про зайнятість населення". Він встановлює 5-відсоткову квоту на обов'язкове працевлаштування для учасників бойових дій в антитерористичній операції.

Зараз ви читаєте новину «Трибуну розблокували, щоб ухвалити закон для атовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути