Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2011 01:00

Тимошенко вирахувала мінімальну зарплату

У середу вранці киянин 60-річний Олександр Півак на паркан біля будівлі слідчого управління Генпрокуратури чіпляє два плакати. На одному написано: "ГПУ! Руки прочь от Тимошенко! Нет политическим репрессиям". На другому — "Геть узурпатора! Свободу Юрию Луценко". До управління опівдні має приїхати лідер "Батьківщини" 50-річна Юлія Тимошенко.

— Юлія Володимирівна приходить сюди, як на роботу. Я так само разом із нею, — каже російською Півак. — У нас 25 лютого була річниця узурпації влади Януковичем. Ми з цими ж плакатами ходили на Майдан. Нас туди не пустили, бо там стояли люди Януковича за 120 гривень. Ми прийшли безкоштовно, за покликом серця. Увечері відмітили річницю за чаркою горілки. Але не чокалися. Траур — він і в Африці траур.

Біля нього збираються близько 30 людей. Тримають портрети Тимошенко, чіпляють на одяг значки з її зображенням та жовто-блакитні стрічки.

— Зараз дядько Пшонка прийде спитає, що ви понаписували, — вигукує із юрби до Півака чоловік.

— А ми скажемо: "Пшонку на тушонку", — сміється у відповідь.

Жінки починають співати гімн України.

О 12.40 під'їжджає чорний "мерседес". Тимошенко в супроводі трьох охоронців іде до прихильників. Вона у коричневому пальті, такого ж кольору туфлях із зеленим обідком. На минулий допит у понеділок приїжджала в чорному.

— Юля, ви сьогодні красуня! — кричать із гурту кілька разів.

Тимошенко тисне прихильникам руки, обіймає, декого цілує.

Потім повертається до журналістів. Говорить, що вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальну справу щодо урядовців, які сфальшували показники інфляції:

— Ми з експертами уклали угоду. Вони на професійній основі проаналізували ціни на все, що люди спожили за 2010–2011 роки. За їхніми розрахунками, індекс споживчих цін — індекс інфляції в середньому за 2010 рік становив 42,3 відсотка. У той час, коли влада показує 9 відсотків. Це жорстка фальсифікація! Експертні кола нам прорахували, що мінімальна заробітна плата на 1 січня 2011 року мала бути 1236 гривень. А мінімальна пенсія — 989. Те, що сьогодні люди недоотримують такі гроші, — це реальний злочин.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вирахувала мінімальну зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути