пʼятниця, 04 травня 2012 07:00

Тимошенко п'є лише воду

Екс-прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко з 20 квітня голодує в Качанівській колонії. Під час травневих свят до неї нікого не пускали. Відмовили в побаченні також Євгенії Тимошенко — донці та офіційному захиснику.

— Ми не знаємо, що з нею може статися за цей час, — каже Євгенія Тимошенко, 32 роки. — Вона в дуже слабкому стані. Дуже турбуємося за її здоров'я.

— Ми минулої п'ятниці, як завжди, передали їй передачу, — додає її другий захисник, нардеп-"бютівець" 45-річний Сергій Власенко. — Від продуктів харчування вона відмовилася. Забрала лише воду.

Тимошенко не оголошувала голодування, бо не попередила про це в письмовій формі, сказав 25 квітня начальник Качанівської колонії. Із того часу пенітенціарна служба заяв не робила.

Із закликом припинити голодування до Юлії Володимирівни звертаються однопартійці, громадські діячі, закордонні політики.

— Дослухайтеся до мене, як до лікаря і людини, — пише у відкритому листі екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук, 67 років. — Голодування в виснаженому стані після тривалої хвороби, постійного больового синдрому, за відсутності професійної медичної допомоги — становить пряму небезпеку вашому життю, а не тільки здоров'ю.

— Перший тиждень я почувався нормально, а потім стан погіршився, — розповідає про досвід 18-денного голодування в СІЗО 2001 року нардеп-"бютівець" 48-річний Андрій Шкіль. — Було тяжко ходити, понизився тиск, важко емоційно. Після голодування відбуваються незворотні зміни в організмі. Я на все життя заробив собі проблеми із тонким кишечником. Тепер хоч раз на рік проходжу курс лікування.

У перші дні голодування Тимошенко написала лист, в якому пояснила свій учинок:

— Президент України неухильно та педантично будує у великій європейській Україні концентраційний табір насильства та безправ'я, які доповнюються безпрецедентним збагаченням правлячої родини та її оточення за рахунок привласнення державних ресурсів. Треба негайно це зупинити, застосувавши всі засоби українських та міжнародних можливостей. Якщо час буде втрачено, ми отримаємо Лівію або Сірію.

Лікарі німецької клініки "Шаріте" назвали діагноз Юлії Тимошенко — хронічна грижа міжхребцевого диска. Лікування в Україні неможливе, запевняють німці й просять перевезти хвору до Німеччини. Для влади це не проблема, вважає політолог 47-річний Володимир Цибулько:

— Юлія Володимирівна сама зволікає з переїздом, — каже. — Вона з будь-якої ситуації витягне свій політичний інтерес. Не виключено, хоче втримати контроль над партією навіть ціною здоров'я. Якщо вона поміняє комфорт на політику, це ірраціональний акт, але — точно розрахований удар. Це буде подано як жертва заради ідеї. Українці таке люблять. Тимошенко вигідно виділиться на тлі інших політиків.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко п'є лише воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути