Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 07:30

Тимошенко відмовили в адвокатах-іноземцях

Суддя столичного Печерського райсуду Родіон Кірєєв відсторонив від справи захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка. На суді в понеділок адвокат і суддя посперечалися.

Почалося з того, що новий захисник Тимошенко Микола Сірий намагався подати судді клопотання про залучення його до справи. Однак Кірєєв зауважив, що той не може це зробити, бо не є допущеним до справи. Власенко запротестував.

— Ви повинні виконувати розпорядження суду, — каже Кірєєв.

— А якщо головуючий розпорядиться будувати йому будинок? — відказує 44-річний Сергій Власенко.

За 20 хв. захисник Тимошенко робить вісім заяв на дії головуючого.

— Ваша поведінка свідчить про зневагу до суду, — говорить Кірєєв і йде до нарадчої кімнати, щоб вирішити, чи відстороняти Власенка від справи.

— Кірєєв отримав від Януковича команду видалити Власенка з процесу за будь-яку ціну та залишити мене без захисту. Зараз він це виконує, — пише в цей час на своїй інтернет-сторінці 50-річна Юлія Тимошенко.

За 1,5 год. суддя повертається. Відстороняє Власенка від захисту. Просить залишити лаву захисту і пересісти в залу.

Тимошенко встає і передає судді свою заяву про залучення чотирьох нових адвокатів. Серед них двоє іноземців — Марк Фелдман, Роджер Енок та двоє українців — Микола Сірий та Олександр Плахотнюк. Сірий — старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького. Плахотнюк — екс-адвокат Бориса Пенчука, який стверджував, що Борис Колесніков вимагав у нього акції донецького торгового центру "Білий лебідь".

Родіон Кірєєв допускає двох українських адвокатів і відмовляє долучити іноземців. Коли захист Тимошенко починає зачитувати відвід судді, присутні аплодують. "Грифонівці" виводять людей із зали.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовили в адвокатах-іноземцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути