вівторок, 08 травня 2012 06:00

Тимошенко голодує 19 днів

Понад сотню людей по всій Україні голодують на підтримку ув'язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Вона не вживає їжі 19-й день.

Найбільше учасників акції у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Їх там 55. Це активісти партії "Батьківщина". Вони вдягнені у футболки "Юля, не голодуй, ти потрібна Україні!". На Хмельниччині встановили два намети з кількома десятками голодувальників: на майдані Незалежності біля облдержадміністрації, інший — у Кам'янці-Подільському. Також підтримали захід у столиці й Білій Церкві. У Львові трьох госпіталізували. Там продовжують голодувати шестеро.

У понеділок розбили наметове містечко біля Борисполя під Києвом.

— Такі з'являються по всій Україні, — говорить 50-річний Олександр Бригинець, депутат Київради від "Батьківщини". Він не їсть 14-й день. П'є лише воду, до 3 л щодня. — Найважливіше — активно рухатися. Я намагаюся це робити якнайбільше. Посидів у таборі, пішов у парк Шевченка, повернувся до наметів, сходив у Володимирський собор. Звичайно, повільно ходжу, не так швидко, як завжди. Тетяні Меліховій (голова фракції "Батьківщини" у Київраді. — "ГПУ") значно гірше. Тричі ми вимагали, щоб вона відмовилася від голодування. Тетяна непритомніла, скакав тиск. Але вона мужньо вирулювала, входила в нормальний стан та продовжувала голодування.

8 травня Юлію Тимошенко мають перевезти на лікування до медзакладу "Укрзалізниці" у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко голодує 19 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути