Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2011 05:30

Долю червоного прапора вирішить суд

Конституційний суд узяв у провадження звернення нардепа-"нунсівця" Юрія Костенка. Той просить визнати неконституційним закон про обов'язкове використання червоного прапора під час усіх урочистостей, присвячених Дню Перемоги.

Використання червоного прапора поряд із державним суперечить Конституції, вважає Костенко. З ним згодний і один з її авторів, екс-нардеп Віктор Мусіяка, 64 роки:

— У Конституції чітко визначено, що є Державним прапором України, який він із себе, як використовується. Хоча враховуючи сьогоднішні реалії, судді можуть прийняти політичне рішення і залишити закон у силі. Депутатам не треба було голосувати за такий документ. Якщо було бажання зберегти пам'ять для громадян, слід неофіційно рекомендувати піднімати прапор на 9 Травня.

Верховна Рада ухвалила Закон про використання червоного прапора 21 квітня. За місяць президент його підписав. Через це позов до Верховного суду на Віктора Януковича подав депутат Тернопільської облради Степан Барна.

— Українські патріоти ніколи не приймуть червоний колір радянського терору, — говорить 59-річний Юрій Костенко. — Треба поважати ветеранів, але не допустити розколу суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Долю червоного прапора вирішить суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути