пʼятниця, 09 грудня 2011 05:30

Суд організували біля тюремного ліжка Тимошенко

У четвер екс-прем'єр Юлія Тимошенко прокинулася о 6.00. Через біль у хребті їй зробили укол знеболювального. Занесли до камери два столи та чотири стільці. Усередину зайшли прокурор, слідчий Служби безпеки, суддя та захисник екс-прем'єра нардеп-"бютівець" Сергій Власенко. Розпочали судове засідання.

Суд приїхав у камеру до Тимошенко, бо вона не може пересуватися за станом здоров'я. Це судове засідання проходило у справі звинувачення Юлії Володимирівни в покриванні боргів своєї компанії "Єдині енергетичні системи" бюджетними грошима. Про засідання розповів 44-річний Сергій Власенко. У перерві він вийшов на вулицю до журналістів.

— Камера — прямокутна, — каже Власенко. — Зліва від входу — ліжко Юлії Володимирівни. Вона не вставала. Біля неї поставили стіл для прокурорів та мій стілець, а в її ногах — стіл судді. Суддя зайшов у чорній мантії. Він гарно виглядає.

Слідчий СБУ Микола Грабік попросив суддю Андрія Трубнікова призначити Тимошенко повторний запобіжний захід — взяття під варту.

— Вона вже арештована. Як можна арештувати вдруге? — обурюється Сергій Власенко. — Тимошенко всього цього не очікувала.

Судове засідання формально — відкрите. Однак у СІЗО не пустили десяток депутатів-"бютівців", журналістів. Під ізолятор також прийшли з півсотні пенсіонерів. Переважно жінок.

— Юлі — волю! Юлі — волю! — гукають вони та махають прапорами БЮТу.

Одна з жінок припадає до великого фото Юлії Володимирівни. Плаче та цілує руки на знімку.

Мітингувальниць почало притрушувати першим снігом. У цей час у кулуарах Верховної Ради екс-генпрокурор "регіонал" 52-річний Святослав Піскун пояснює журналістам:

— Згідно з українським законодавством, суд має право арештовувати обвинувачуваного стільки разів, скільки є кримінальних справ.

— Те, що відбувається з Тимошенко, — правовий бєспрєдєл, — коментує "ГПУ" суд у СІЗО екс-голова Печерського суду Микола Замковенко, 61 рік. — Суд приїжджає в установи, де утримуються ув'язнені, коли розглядають дострокове звільнення або застосування амністії. Тоді засідають у кімнаті відпочинку. А суду в камері бути не може. Засідання по справі Тимошенко має бути відкритим. А СІЗО — режимний об'єкт, туди нікого, окрім адвоката, не пустять. Фактично, воно закрите. Це може бути підставою для оскарження рішення. Це роблять (суд у СІЗО. — "ГПУ") недалекозорі люди, які топчуться по Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Суд організували біля тюремного ліжка Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути