четвер, 20 грудня 2012 07:30

Шкіль може попросити політичний притулок у Чехії

Колишній нардеп-"бютівець" 49-річний Андрій Шкіль виїхав до Чехії. Він не потрапив до наступного парламенту і втратив депутатську недоторканність. Ішов на вибори під непрохідним 87-м номером списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Шкіль припускає, що проситиме в Чехії політичного притулку.

— Політичні переслідування проти мене ніколи не припинялися, — говорить Андрій Васильович. — Справу про події 9 березня 2001 року біля Адміністрації президента під час акції "Україна без Кучми" досі не закрито. У мене заарештували частину майна. Не знаю, із чим це пов'язано. Ніякою іншою діяльністю, окрім політичної, я ніколи не займався.

Заява Шкіля спрямована на те, щоб підняти його політичний імідж, вважає нардеп-"регіонал" 55-річний Володимир Олійник:

— Можливо, людина справді має якийсь грішок за душею. Політик, що просить політичного притулку з мотивів саме політичної діяльності, повинен безперечно їх перечислити. А заява: "Я — Андрій Шкіль, мене переслідують" не переконлива.

Щодо екс-нардепа справді можуть відкрити кримінальну справу, вважає політолог Віктор Небоженко, 59 років:

— Після неймовірної участі правоохоронців у фальсифікації виборів, нам дуже важко повірити міліції. Тим паче у справі політика, який довгі роки був опонентом влади.

2001-го Андрій Шкіль був активістом акції "Україна без Кучми". У березні того ж року його заарештували за участь у мітингах проти влади. Рік відсидів у слідчих ізоляторах. Вийшов на волю після обрання нардепом у мажоритарному округу на Львівщині.

У Чехії отримали політичний притулок екс-міністр економіки Богдан Данилишин та Олександр Тимошенко, чоловік екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Шкіль може попросити політичний притулок у Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути