пʼятниця, 10 вересня 2010 01:05

Шестеро депутатів відмовилися від матеріальної допомоги

  ”Нунсівці” Анатолій Гриценко та Арсеній Яценюк, ”регіонали” Георгій Скудар, Василь Горбаль та Едуард Прутнік і спікер Володимир Литвин відмовилися від матеріальної допомоги на оздоровлення. Інші 444 нардепи взяли від 16 до 18 тисяч гривень
”Нунсівці” Анатолій Гриценко та Арсеній Яценюк, ”регіонали” Георгій Скудар, Василь Горбаль та Едуард Прутнік і спікер Володимир Литвин відмовилися від матеріальної допомоги на оздоровлення. Інші 444 нардепи взяли від 16 до 18 тисяч гривень

Цього року на оздоровлення депутатів із держбюджету виділили 17,3 млн грн. Кожен перед відпусткою мав право отримати 16–18 тис. грн матеріальної допомоги. Це місячна зарплата нардепа.

Від цих грошей відмовилися шестеро із 450 народних обранців — спікер Володимир Литвин, "регіонали" Василь Горбаль, Едуард Прутнік та Георгій Скудар, "нунсівці" Анатолій Гриценко й Арсеній Яценюк. Жоден "бютівець" чи комуніст.

— Іще 2002 року помічниця принесла мені типову депутатську заяву від Верховної Ради. Там було вказано: "Прошу надати мені матеріальну допомогу", — розповідає Василь Горбаль, 39 років. — Попросив її прибрати цей рядок. Заяву вона передруковує кожен рік. Наскільки морально отримувати таку допомогу, депутати мають вирішувати самі.

— Жодного року не брав цих грошей, — каже 52-річний Анатолій Гриценко. — Народному депутату виплачують гідну заробітну плату, щоб обходитися без матеріальної допомоги. За депутатів-мільярдерів помічники оформляють документи й отримують гроші. Ті навіть не замислювалися, що в бюджеті закладені кошти на їхнє оздоровлення.

Депутати від Української народної партії Юрія Костенка пропонували заборонити видавати матдопомогу тим працівникам бюджетних установ, чия заробітна плата утричі вища, ніж середньомісячна по країні. Однак пропозицію проігнорували.

Навіть саму назву "матеріальна допомога на оздоровлення" виборці сприймають негативно

Від матеріальної допомоги не відмовилися, зокрема, Рінат Ахметов, Таріел Васадзе, Богдан Губський, Костянтин Жеваго, Олександр Фельдман, які входять до числа найбагатших українців. Прес-служба Ахметова заявила, що всю зарплату й матдопомогу він відправляє до Донецького центру дитячої кардіохірургії.

Зараз ви читаєте новину «Шестеро депутатів відмовилися від матеріальної допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути