середа, 20 жовтня 2010 04:30

"Зараз "Беркут" приїде, всіх тут розфігачить"

Автор: фото з сайта www.zaxid.net
  Представники ”Свободи” блокують Львівську територіальну виборчу комісію 18 жовтня
Представники ”Свободи” блокують Львівську територіальну виборчу комісію 18 жовтня

Близько 40 прихильників "Свободи" у понеділок прийшли до Львівської територіальної виборчої комісії. Вимагали пояснень, чому із заявлених партією 900 членів дільничних виборчих комісій ТВК зареєструвала тільки 46.

Тервиборчком розташований у будівлі міськради.

— Зайшло з півсотні міцних хлопаків, — розповідає очевидець, працівник органів внутрішніх справ. Просить не писати його імені. — Сказали до членів ТВК: нікуди не вийдете, доки не поясните ситуацію. Бити не били, але словами не перебирали. Павлюк (Василь Павлюк очолює фракцію "Свободи" у міськраді. — "ГПУ") кричав до голови міської ТВК Сліпецького: "Сука, коли почнеш на державу працювати, а не на Януковича?", до Александрової (члена ТВК від Партії регіонів Світлани Александрової, 38 років. — "ГПУ"): "Ти про...дь регіонівська!" Жінка зомліла, викликали "скору". Потім прийшла міліція. Сказали: "Зараз "Беркут" приїде, всіх тут розфігачить". Ті трохи заспокоїлися, молодики пішли на вулицю.

О 16.00 біля міськради стоять 50 людей із прапорами "Свободи", кількадесят міліціонерів.

— Будьте готовими до протесту в будь-який час дня і ночі, — говорить у гучномовець до "свободівців" голова міськорганізації Іван Гринда, 41 рік. — Зараз можете бути вільні. Слава Україні!

— Героям слава! — відповідає юрба.

Гринда розповідає, що його партія має найвищий рейтинг в області:

— За результатами опитування, оприлюдненими два дні тому, на виборах до міської ради ми маємо набрати 25 відсотків. Наш кандидат у мери зараз посідає третє місце. У п'ятницю відбулося засідання ТВК. Без жодного голосування було затверджено членів дільничних виборчих комісій. Ніякої реакції на наші претензії не було. Досі ніде немає списків членів ДВК — ні на сайті, ні в пресі, ні на дошці. Такого не було навіть 2004 року. Ми сьогодні вимагали пояснень. Працівники ТВК почали виходити. Ми намагалися їх зупинити. Бійки не було. Когось "швидка" забрала? Я не бачив.

— Представники "Свободи" будуть представлені у комісіях, — говорить Ігор Сліпецький, 40 років, голова Львівської ТВК. — Було до 50 бажаючих на кожну дільницю при нормі 18. Ми не могли зареєструвати всіх.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз "Беркут" приїде, всіх тут розфігачить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути