вівторок, 12 липня 2011 05:15

Спецтема: Роман Ландік - "Гроза блондинок"

Романа Ландіка затримали в Росії
5

Роман Ландік зареєстрований в інтернеті на ”Одноклассниках”. Там у нього є фотографії з тодішнім прем’єр-міністром Віктором Януковичем, спікером Володимиром Литвином, віце-прем’єром Сергієм Тігіпком та нардепом-”нунсівцем” Арсенієм Яценюком.
Фото: фото з сайта www.odnoklassniki.ru
Народний депутат-”регіонал” Володимир Ландік (праворуч) поправляє метелик синові Роману в день його весілля 14 травня цього року

37-річного Романа Ландіка затримали у російському місті Краснодар у неділю. Він — депутат Луганської міськради і син нардепа-"регіонала" Володимира Ландіка.

7 липня щодо Романа порушили кримінальну справу за хуліганство. 4 липня близько третьої ночі у луганському ресторані "Баккара" він побив 20-річну Марію Коршунову. Відео бійки потрапило в інтернет.

На плівці видно, як Роман підходить до Марії й виливає їй на штани напій зі склянки. Дівчина вихлюпує на нього рідину з графина. Роман тягнеться до її обличчя, Марія б'є його графином. За це отримує кулаком в обличчя. Потім Ланкік б'є її ще, хапає за волосся й витягує з-за столу, тягне по підлозі. Дівчина намагається вирватися. Після побиття Марію поклали в неврологію міської лікарні.

— Вона отримує лікування, яке потрібне при закритій черепно-мозковій травмі, при струсі головного мозку, — каже Євген Євтушенко, завідувач неврологічного відділення.

— Это ложь. Я потерпевший! Никто ни на кого не нападал. Я просто здал девушку милиции, потому что она била посуду в ресторане, — заявив Ландік.

Пізніше сказав:

— Я пробовал здать девушку милиции, чтобы она поняла, что пить в таком раннем возрасте нельзя. А так все — мы поссорились, мы помиримся.

Свідки пригоди розповідають, що в той вечір Ландік відпочивав у ресторані зі своїм другом Максимом Поляченком. Той сів за столик до Коршунової та її подруги, почав фліртувати. Пізніше підійшов Роман. Чоловіки нібито з матюками запропонували дівчатам поїхати з ними. Коршунова різко відмовила Ландіку. Той встав, обізвав дівчину, вилив на неї сік і схопив за носа.

Кажуть, Ландік та Поляченко й раніше були учасниками бійок у нічних клубах міста та фігурували у справах, пов'язаних із наркотиками.

Батько Романа Ландіка нардеп-"регіонал" 61-річний Володимир Ландік заявив, що позиватиметься до журналістів, які оприлюднили брехливу інформацію про його сина. За кілька днів сказав про сина:

— Якщо винен, буде відповідати. Значить, погано виховав.

Роман Ландік утік до Росії, де його затримали. Зараз перебуває в СІЗО у Краснодарі. Українська сторона готує документи про його екстрадицію.

Марія Коршунова торік стала фіналісткою "Міс М'юзик Радіо". Тоді вона розповідала про себе, що працює фоторедактором, а у вільний час займається музикою.

Зараз ви читаєте новину «Романа Ландіка затримали в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути