вівторок, 09 липня 2013 07:00

"Регіонали" повезуть президентові книжку про православ'я

Автор: малюнок: Дмитро Скаженик
 

9 липня президент Віктор Янукович відзначає 63-річчя. Третій рік поспіль святкуватиме у Криму на одній із державних дач у Мухалатці — за 12 км від Сімеїза. До нього поїдуть нардепи-"регіонали", зокрема молодший син 31-річний Віктор Янукович.

— Так редко видимся, что лучшим подарком для отца всегда было общение с нами, — розповідає. — В прошлом году был на дне рождения. Как без этого?

Що подарує — не каже.

Народна депутатка від Партії регіонів 54-річна Ганна Герман розповіла:

— Хочу написати йому щось добре. Завжди придумую все в останній день. Минулого року написала деякі цікаві речі, привезла й подарувала. Це була поезія — "Гімн президенту". Пам'ятаю, починалося: "Хто буде зі мною, того я не зраджу". Зачитала йому й подарувала гілку лавра. Він сказав: "Ганна завжди щось цікаве придумає". Колись давно вишила йому сорочку.

Візьму рози такі, бліже к чєрнілу. Такі бордові

Від фракції Януковичу повезуть історичну книжку про православ'я, говорить "регіонал" 38-річний Ельбрус Тедеєв:

— От себя лично пожму ему крепко руку. В прошлом году был на дне рождения. Гуляли не до поздна. Добирается кто как может.

— Я запрошений на день народження, як і багато хто з фракції, — розповідає нардеп-"регіонал" 56-річний Володимир Олійник. — Ми завжди обираємо картини українських художників. Торік був монастир. Президент із вдячністю прийняв. Рішення, що подарувати, приймаємо фракцією. Бажатиму Вікторові Федоровичу нового терміну. Не бачу тих, хто міг би скласти йому конкуренцію.

— А я бажаю Януковичу бути мудрим і піти у відставку, — усміхається "свободівець" 41-річний Андрій Мохник. — Це буде великим подарунком для всієї України.

Останні 15 років на дні народження Януковича ходить нардеп-"регіонал", акордеоніст 67-річний Ян Табачнік:

— У него невероятная коллекция старинного оружия. Возможно, что-то из этого подарю. Ранее дарил старые книги, в частности шикарное издание Библии. В прошлом году презентовал крест 1820 года на стену — большой, на полметра в высоту и ширину.

— Я вітаю Віктора Федоровича років 30, — розказує спікер 66-річний Володимир Рибак. — Як всігда, подарую цвєти — великий букет. Візьму рози такі, бліже к чєрнілу. Такі бордові. Обов'язково буде маленький подарунок. Який — не скажу.

6,6 тисячі гривень заплатили торік нардепи-"регіонали" за подарунок Вікторові Януковичу. На 62-річчя презентували картину "Светогорье" донецького художника Петра Васюкова. Це — зображенням Святогорської лаври на Донеччині. За законом, подарунок державному службовцю не може коштувати більше, ніж половина мінімальної зарплати

Дарували яхти та акції заводів
Першому президенту Леонідові Кравчуку на день народження подарували коня Дарлінга. Він перемагав на кількох міжнародних змаганнях. Кравчук на ньому не їздив, але навідувався до Дарлінга.
Кажуть, якось на день народження під час свого президентства Леонід Кучма отримав яхту.
— У Кучми був на дні народженні 1995-го і 1996-го, — розказує політолог 64-річний Дмитро Видрін. Тоді він працював радником президента. — Перший раз подарував набір ризького мила за вісім чи дев'ять доларів. Наступного року привіз пляшку шампанського з Молдови. Коштувало п'ять доларів. Потім уже, за чутками, йому дарували яхти й акції заводів. На таке грошей я не мав. Та більше й не запрошували.
Третьому президенту Вікторові Ющенку зазвичай презентували старовинні речі й подарунки, пов'язані з історією України.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" повезуть президентові книжку про православ'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути