Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 05:36

Путін оголосив про участь у президентських виборах

— Я висуватиму свою кандидатуру на посаду президента Російської Федерації, — каже 65-річний Володимир Путін 6 грудня на концерті до 85-річчя Горьківського автомобільного заводу. — Кращого місця й приводу для оголошення цього рішення немає.

Вибори президента РФ відбудуться 18 березня 2018 року. Про намір брати участь у них заявили також співзасновник партії "Яблуко" Григорій Явлінський, телеведучі Ксенія Собчак, Анфіса Чехова, Катерина Гордон, порноакторка Олена Бєркова, комуніст Геннадій Зюганов, лідер Ліберально-демократичної партії Володимир Жириновський.

За Путіна готові проголосувати 53% опитаних росіян, згідно з останнім дослідженням "Левада-центру". 19% тих, хто збирається прийти на вибори, ще не визначилися.

— Це перша виборча кампанія Путіна, в якій немає жодного вогника, — коментує російський політолог 51-річний Володимир Рижков для "Радіо Свобода". — Не бачу емоційного підйому ні в чому. Крим уже відгорів, економіка у такому ж стані, як і дев'ять років тому, Чечня давно замирена.

Кампанію він відкрив на початку року, коли став регулярно зустрічатися зі студентами, школярами, робітниками. Його імідж зараз — це батько народу, президент робітників, селян, бюджетників, військових. Із весни роздає губернаторам вказівки, аби бабусі відремонтували дах, а собачці — будку.

"Відлягло — він балотується, — написав у "Фейсбуку" голова громадського руху "Союз правих сил" 67-річний Леонід Гозман. — Оголосив про це на зустрічі з трудящими морально застарілого підприємства, що випускає неконкурентоспроможну продукцію. Побудованого за зразком американських заводів під час сталінської індустріалізації — за рахунок убивства мільйонів селян.

Єдиним мотивом для висунення назвав бажання зробити життя людей кращим. Але під його керівництвом якість життя впала. Доходи знизилися, загроза великої війни зросла, росіяни гинуть у конфліктах за кордоном, еміграція перевищила рівень 1990-х, корупція жахлива.

Тож Путін-2018 виступатиме проти Путіна-2012, який анексував Крим, розв'язав війну на Донбасі, відправив війська в Сирію. Його єдиним ресурсом, як і раніше, залишається: "Кругом вороги. Не чекайте миру і спокою".

Зараз ви читаєте новину «Путін оголосив про участь у президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути