середа, 06 січня 2021 07:10

"Президент уникав різких заяв у бік агресора. Заховався за дітьми"

— Ми не слухаємо метальників бруду на вентилятор соцмереж. Після когось залишаться пости (публікації в соцмережах. — ГПУ). А після когось залишаться мости, — каже президент 42-річний Володимир Зеленський у новорічному привітанні 31 грудня. Його записав у Маріїнському палаці. Промову слухали діти.

— Як і 2014-го, ми знову переконалися — супергерої існують. До наших військових приєдналися медики, — говорить Зеленський. — Наші суперлікарі, суперлаборанти, суперводії "швидкої", суперпілоти, суперприкордонники, суперучителі, наші суперпожежники та суперрятувальники. І ми точно не маємо іншого варіанту, як бути супер-Україною.

Можна про армію говорити, а можна зробити для безпеки й оборони найбільший в історії бюджет (у держбюджеті на 2021 рік видатки на безпеку й оборону становлять 267,3 млрд грн. — ГПУ).

Ми руйнували стереотипи. Наприклад, що в Україні неможливо робити хороші дороги. Цей міф пішов на всі чотири сторони, по всіх чотирьох тисячах кілометрів нових доріг.

Україна своїх не залишає. І нам неважливо, звідки повертати людей — підвали ОРДЛО, російська в'язниця чи китайський Ухань.

Цей рік нагадав нам, що таке тиша. Слова "сьогодні не стріляли". Дні, коли в новинах кажуть: "За добу немає втрат". Тижні, коли матері, дружини й діти не плачуть. Місяці, коли наші військові не гинуть. 158 днів припинення вогню на Донбасі. Найдовше від початку війни.

Українські захисники найкращі у світі. Сміливі й сильні. Та, на жаль, так стається — декого з них Бог забирає до себе на небо.

2021-го відзначатимемо 30-річчя нашої незалежності. Ми — великий народ. Маємо хоробрість Святослава, велич Володимира, мудрість Ярослава. У нас є два Шевченки. Бути президентом такого прекрасного народу — велика гордість. І велика відповідальність. Я робитиму все, щоб і через рік, і в усі наступні роки в цей день і час мені було не соромно дивитися вам в очі.

Звернувся до громадян, які проживають в окупованих Росією Криму та районах Донецької й Луганської областей: "Я знаю, что Донецк, Луганск и Крым сейчас, во всех смыслах этого слова, живут в другом времени. И уже почти час, как по телевизору вам сказали, что Новый год наступил. Но я знаю, что уже почти час вы ждете нас, чтобы встретить Новый год вместе. Як одна сім'я. Як один народ. Як одна країна. Тож, Донбас і Крим, переведите часы назад. Будьте с нами".

Також президент записав відеопривітання для жителів кожної області та Криму. Їх опублікували на сайтах облдержадміністрацій.

— Хотілося почути від президента більше конкретики про російсько-українську війну. А він болючі для країни теми прикрашав декораціями, — каже авторка проєкту "Рагу.лі" 39-річна Тетяна Микитенко.

— Уникав войовничих заяв у бік агресора. Українцям варто повторювати, що наша позиція не "лишь бы не было войны, главное — мир". А відстоювання своїх територій, інтересів. Зеленський заховався за дітьми — про мир сказали вони.

Він продовжує говорити про "какая разница, на каком языке". Якщо президент у новорічну ніч переходить на російську, значить, це така політика, звикайте до неї. Спілкування з окупованими територіями російською — програшна позиція і зрада наших громадян, які чекають на повернення української влади. До всіх людей, які там живуть, Зеленський звертається так, ніби вони колаборанти (люди, які співпрацюють з окупаційною владою. — ГПУ), усі зросійщилися. І це все президент робить в емоційний вечір, коли мало хто мислить раціонально. Перевіряє, чи засуджуватиме його суспільство?

Зеленський слідкує за соцмережами. Інакше не згадував би про них у промові. Хотів применшити значення лідерів суспільної думки. Мовляв, не слухайте їх. Слухайте мене. Я вам скажу, хто дурник, а хто ні. Це розраховано на аудиторію, яка є споживачем продукту, нічого не ставить під сумнів. Зеленський все ще продовжує гратися у ведучого "95 кварталу", розраховує на електорат, який дивиться телевізор.

500 гривень нібито платили дітям за участь у новорічному ролику президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на фейсбук-сторінку "Страсті". Агентство "Лот" опублікувало оголошення про відбір 25 грудня. Написали, що "потрібні дівчатка й хлопчики 5–8 років". Зйомки планували на 27–28 грудня. Тривали нібито з 18:00 до третьої ночі.

Зараз ви читаєте новину «"Президент уникав різких заяв у бік агресора. Заховався за дітьми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути