Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2009 07:18

Портрети Симоненка вклеїли в букварі першачків

Автор: фото з сайту www.proua.com
  Лідер Компартії, кандидат в президенти Петро Симоненко підготував для школярів 300 тисяч подарункових наборів зі своїм зображенням. Це буквар із ручкою (ліворуч) та зошит із каліграфії (праворуч)
Лідер Компартії, кандидат в президенти Петро Симоненко підготував для школярів 300 тисяч подарункових наборів зі своїм зображенням. Це буквар із ручкою (ліворуч) та зошит із каліграфії (праворуч)

Українським першокласникам 1 вересня роздали 300 тис. наборів шкільного приладдя з символікою Компартії. У кожному — буквар, зошит із каліграфії, ручка з серпом і молотом.

У букварі були вкладені, а подекуди вклеєні, аркуші з кольоровим зображенням лідера комуністів і кандидата в президенти 57-річного Петра Симоненка. Він відтворений на тлі жовтого пшеничного поля й синього неба. Поруч виведена настанова дітям: "Ти пізнаватимеш красу рідної України та її народу ". Закінчується словами: "Я вірю в тебе! Петро Симоненко".

У зошиті з каліграфії фото Симоненка надруковане на першій сторінці. Лідер комуністів сидить за столом і широко всміхається. Перед ним на столі аркуш, ручка та стакан із прозорою рідиною.

Комуністів звинуватили в поширенні передвиборної агітації в школах. Це забороняє закон. У столиці зошити та букварі з вклеєними фото вилучили. Дітям видали абетки, якими користувалися школярі в попередні роки.

— Якщо директор школи свідомо допустив, що політика "входить" у школу, то його звільнять, — запевняє заступник начальника управління освіти Києва Віра Горюнова, 58 років. — Але в кожному випадку потрібно окремо розбиратися. Може, директор заборонив, а хтось потім усе одно роздав.

— Не бачу в цьому агітації, там жодного слова про вибори немає, — каже нардеп-комуніст 42-річний Олександр Голуб. — Симоненко, як лідер політичної партії, має право звернутися до школярів. Ми і раніше дарували дітям зошити із символікою Компартії. Але в меншій кількості та без зображення лідера.

Директора школи можуть звільнити

Подейкують, що Партія регіонів також роздаватиме дітям зошити із зображенням свого лідера Віктора Януковича. На кожен регіон уже надрукували по 5–10 тис. примірників.

У непідготовлених школах обласні штаби "Регіонів" збираються обладнати навчальні приміщення. На інвентар виділятимуть по 3 тис. грн сільським чи селищним школам і по 10 тис. грн для садочків чи шкіл в обласних центрах.

Зараз ви читаєте новину «Портрети Симоненка вклеїли в букварі першачків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути