Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2012 07:30

Порошенко задекларував п'ять квартир

Міністр економіки 46-річний Петро Порошенко у середу виклав на інтернет-сторінці у "Фейсбук" свою декларацію про доходи.

За минулий рік він заробив 86,6 млн грн. Усе це дивіденди і проценти. На рахунках у нього 192,2 млн грн. Також має цінних паперів на 17 млн грн. Витратив 220 тис. грн на добровільне страхування, а на утримання майна — 28,6 тис.

У декларації записав свої чотири квартири — у Вінниці, Одесі, дві в Києві — та три земельні ділянки — у Козині, що на Київщині, та дві у Києві. П'ята квартира у столиці й будинок на 312 "квадратів" із гаражем записані на родину. Задекларував Порошенко свій "Мерседес Бенц", катер "Байлінер" та сімейні "ягуар" та БМВ. Кажуть, родина добудовує під Києвом маєток із білими колонами й альтанками на 1 га землі.

Дружина Порошенка Марина за минулий рік отримала 41,1 тис. грн зарплати.

— При такому рівні корупції, як у нас, не варто довіряти деклараціям політиків, — говорить експерт Центру Разумкова Павло Розенко, 41 рік. — Податкова має перевірити дані декларацій чиновників. Але діяльність податкової політизована, податківців призначають самі ж чиновники. Висновок — оприлюднення декларацій не допоможе подолати корупцію.

Я не можу зрозуміти, звідки взялися цифри у декларації Порошенка, вони мені ні про що не говорять, — продовжує Розенко. — Так само і з іншими чиновниками. Що є джерелом їхніх доходів, якщо це не зарплата або матеріальна допомога? З яких активів вони витягнуті, сказати неможливо. Політики високого рангу мають розписувати, звідки до них надходять кошти.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко задекларував п'ять квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути