Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2012 07:30

"Порошенко передумав ставати міністром"

Півтора місяця уряд України працює з вакантною посадою міністра економіки. Її запропонували голові Наглядової ради Нацбанку підприємцю Петрові Порошенку. Президент публічно озвучив це місяць тому. Порошенко досі не дав відповіді. Кажуть, виїхав за кордон.

— Порошенко потрібен владі як "не своя людина", яка належить до іншого табору, — вважає політолог Володимир Фесенко 53 роки. — Петро Олексійович — успішний професійний менеджер. Він може по-справжньому провести реформи.

Пауза з відповідю Порошенка затягнулася. Він передумав, — вважає Фесенко. — Раніше мав спокусу отримати посаду з більшим статусом. Це могло б статися, якби повноваження міністра економіки розширили. Холодним душем для нього стала реакція суспільства — критика політиків, експертів і журналістів. Він зважив ризик для своєї репутації, якби став частиною влади, й занепокоївся. Мабуть, звернув увагу на те, що після виборів ситуація може змінитися. Немає гарантій, що цей уряд залишиться. Можливо, хоче стати міністром після виборів.

На міністра економіки, мабуть, уже почали шукати іншу кандидатуру. Ним може стати нинішній перший заступник міністра економіки Вадим Копилов — близька до Азарова людина. Дехто згадує про Анатолія Кінаха.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко передумав ставати міністром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути