вівторок, 16 травня 2017 00:50

Порошенко дві години спілкувався з журналістами

Автор: REUTERS
  Президент Петро Порошенко: ”Для мене неприйнятно, щоб в українському парламенті були особи з подвійним, потрійним громадянством. Я не збираюся мати жодних інших громадянств”
Президент Петро Порошенко: ”Для мене неприйнятно, щоб в українському парламенті були особи з подвійним, потрійним громадянством. Я не збираюся мати жодних інших громадянств”

— Понад 3 мільйони 300 тисяч українських громадян уже отримали біометричні паспорти. Ще мільйони мають на руках звичайні закордонні. Безвіз — це гігантський крок у Європу. Це вихід України з кола пострадянських держав, які в Росії зневажливо називають "ближним зарубежьем". Тепер хіба божевільні можуть вважати нас частиною "русского мира", а не об'єднаної Європи від Лісабона до Харкова, — каже президент 51-річний Петро Порошенко 14 травня на прес-конференції.

Офіційний привід заходу — з нагоди надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом. На зустріч прийшли 190 представників засобів масової інформації. За 2 год. розмови президент відповів на 33 запитання. Востаннє зустрічався з журналістами у червні 2016 року.

Що сказав Порошенко журналістам

Про переговори з Кремлем:

— Остання телефонна розмова з Путіним стосувалася тільки заручників. Обговорили моє прохання негайно звільнити журналіста Романа Сущенка (кореспондент агентства "Укрінформ". Його затримали в Москві у вересні торік за підозрою у шпигунстві. — ГПУ) з російської в'язниці, — говорить Порошенко.

Про наступного голову Нацбанку:

— Маю декілька кандидатів на голову Національного банку (Валерія Гонтарева очолювала НБУ з червня 2014 року. 10 квітня заявила про відставку. З 11 травня обов'язки голови виконує її перший заступник Яків Смолій. — ГПУ). Доки я їх не обговорив із Верховною Радою, некоректно оприлюднювати прізвища. Виходжу з критеріїв професіоналізму і патріотизму. Хочу подякувати Гонтаревій за забезпечення фінансової стабілізації. Після зарахування 1 мільярда 100 мільйонів доларів (конфісковані державні кошти в оточення екс-президента Віктора Януковича. — ГПУ) золотовалютний резерв становить понад 18 мільярдів доларів.

Про другий термін президентства:

— Є ще майже два роки президентських повноважень. Кожен громадянин, який має 35 років, може балотуватися. Зарано говорити про потенційних кандидатів.

Про Мінські домовленості:

— Під угодами є підпис президента РФ. Це дає можливість Росію і його притягти до відповідальності. Є пропозиція — давайте відріжемо цю землю, подаруємо її Путіну — забудемо про Донбас. Бо ми його нібито ніколи не повернемо. З тими, хто це пропонує, мені не по дорозі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко дві години спілкувався з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути