середа, 20 липня 2011 00:45

Плакат із російським царем повісили у Вінниці

Автор: фото з сайта www.forum.pravda.com.ua
  16 липня на замовлення організації ”Русский православный центр ”Святой Георгий” вивісили біґ-борд із зображенням російського царя Миколи ІІ. Він їм обійшовся в 600 гривень
16 липня на замовлення організації ”Русский православный центр ”Святой Георгий” вивісили біґ-борд із зображенням російського царя Миколи ІІ. Він їм обійшовся в 600 гривень

Біґ-борд із портретом російського царя Миколи ІІ повісили 16 липня у Вінниці на вул. Келецькій. Замовила його вінницька громадська організація "Русский православный центр "Святой Георгий". Плакат обійшовся в 600 грн. Висітиме до 28 липня.

— Ми самостійно розробляли дизайн. Гроші зібрали поміж своїх членів — активних маємо з 50, — говорить російською голова організації Валерій Ковальов, 48 років. — Хтось здавав 10 гривень, а хтось 100. Оплатили друк плакату й оренду біґ-борду. Просимо пробачення, що дали розстріляти його з родиною.

Надвечір 18 липня 30 активістів центру зібралися на пл. Театральній у Вінниці, щоб провести інформаційну акцію.

— У нас немає ніякої протестної мети, — додає Ковальов. — Лише хочемо донести людям, що на всіх нас досі висить прокляття за злодійське вбивство більшовиками царської сім'ї. Російський та український народ присяглися на вірність роду Романових. Хто порушує цю клятву, попадає під прокляття.

Під деревами кілька жінок читають акафіст. Тримають привезену з Росії ікону мучениці цариці Олександри.

— Ми повинні залучати дітей до духовного, — каже Неоніла Хорчик, керівник школи православного виховання. Вона віддала частину свого двоповерхового будинку в райцентрі Літин, під Вінницею, для занять. — Три покоління вже втратили.

Десяток чоловіків тримають монархічні прапори-триколори — чорно-жовто-білі. По обличчю вінничанина 52-річного Геннадія Марченка стікають краплі поту. Чоловік представляється "нащадком етнічних родових козаків". Поруч козак Валентин Броварний тримає ікону Миколи ІІ.

— Це наш батюшка, — каже. — Він повинен повернутися до нас. Без царя не можна. Тільки цар благословенний Господом.

Двічі на місяць члени організації збираються в церкві на молебень. Наступну акцію проведуть 20 серпня — у день канонізації родини Романових.

Зараз ви читаєте новину «Плакат із російським царем повісили у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути