пʼятниця, 22 червня 2018 07:20

Петро Литвин став послом

Президент Петро Порошенко призначив послом України у Вірменії генерал-лейтенанта Петра Литвина, 51 рік. Це молодший брат народного депутата і колишнього спікера Володимира Литвина та екс-керівника Державної прикордонної служби Миколи Литвина.

Із травня 2012 року Петро Литвин був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ. Під час АТО командував сектором "Д". У серпні 2014-го "кинув свою армію і втік із сектора", стверджував екс-заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан. Під час боїв за Іловайськ наші воїни опинилися в оточенні російських військ.

— Звертаюся до всіх, хто 2014-го пройшов бої на Донбасі. Нагадую про "героїчну" сімейку, — каже з трибуни Верховної Ради народний депутат 48-річний Юрій Береза, колишній комбат. — Один представник сидить тут у залі й освячував Харківські угоди (за президентства Віктора Януковича продовжили до 2042 року перебування у Криму російського флоту. — ГПУ). Другий — десятиліттями "героїчно" будував кордон між Україною і РФ. Третій — покинув своїх солдатів у секторі "Д" на Донбасі. Тепер він представляє державу у Вірменії, став послом. Росія багато платить, аби такі, як Литвин, продовжували впливати на державну політику України.

Зараз ви читаєте новину «Петро Литвин став послом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути