Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 18:53

Перед Новим роком Ющенко купив п"ять сорочок

Автор: фото: Микола лазаренко
  Віктор Ющенко біля Маріїнського палацу під час новорічного звернення до українського народу
Віктор Ющенко біля Маріїнського палацу під час новорічного звернення до українського народу

"Давайте зосередимося на тому, що президент України 31 грудня, 1 і 2 січня працював. У його сім"ї є, звичайно, традиції. Але хай вони залишаться невеличкою таємницею", — попросила Ірина Геращенко, прес-секретар Віктора Ющенка, 51 рік.

Вона нагадала, що цьогорічні зимові свята президент в основному провів на численних розширених нарадах з газовиками:

— Він звільнився 31-го досить пізно, після восьмої години. Найкраще було просто провести час із родиною. У президента останнім часом це досить рідко виходить.

— Ви ж бачите, що кожного дня він проводить по декілька телефонних розмов. Точно знаю, що президент відслідковує по диспетчерських станціях, як проходить газ... А напередодні він, наприклад, заїхав у спортивний магазин на бульварі Лесі Українки і купив собі п"ять теплих спортивних сорочок. Тому що не втрачає надію ще покататися на лижах. Його поява у магазині викликала повний фурор. Вони ж не думали, що от так може приїхати президент країни і просто ходити, примірятися до сорочок.

Його поява у магазині викликала повний фурор

На запитання, коли ж Ющенко збирається кататись на лижах, чи поїде він у коротку відпустку після закінчення переговорів щодо російського газу, Геращенко відповіла:

— Зараз Віктор Андрійович поїхав на Івано-Франківщину. У нього там є кілька ділових питань. Але якщо буде сніг, то дозволить собі декілька разів спуститися на лижах.

Суперник Віктора Ющенка на президентських виборах Віктор Янукович, 55 років, зустрічав Новий рік традиційно у Донецьку разом зі своєю родиною.

— Головним організатором свят є його дружина. У них завжди свята проходять весело. За столом вони співають. Людмила Янукович влаштовує конкурси та розіграші,— розповів Родіон Мірошник, прес-секретар Віктора Януковича.

Які саме були конкурси і чи вдалося лідеру Партії регіонів виграти що-небудь у новорічну ніч, прес-секретар зізнався, що не знає. Але сказав, що за новорічним столом Януковичі намагалися не говорити про політику і  переговори з Росією щодо газу, але так не вийшло. Святковий настрій був дещо зіпсований. Віктор Янукович цього разу не грав для рідних на баяні, хоча вміє і любить це робити.

— А поздоровлення президента дивилися, обов"язково. Все-таки важливо було почути, що саме він скаже.

Народний депутат від "Нашої України" 41-річна Ксенія Ляпіна Новий рік зустрічала вдома з родиною та онуком.

Поки розмовляли по телефону, десь у кімнаті чувся голос немовляти.

— Тостів за українсько-російську дружбу не виголошували, — швидко перервала Ляпіна запитання про те, чи говорили за столом про політику. — Знаєте, дуже важливо для кожного політика пам"ятати, що є ще реальне життя. У мене як у порівняно молодого політика поки що це виходить.

Людмила Янукович влаштовує конкурси та розіграші

Ляпіна розказала, що взагалі Новий рік любить святкувати спокійно. Без салютів і далеких подорожей. Сиділи всією сім"єю за столом, дивилися новорічні "Огоньки".

— Дивилися концерти. А новини одразу переключали. Дуже сподобалося привітання президента. По-моєму, вдало все було зроблено. Навіть естетично.


— Дивився, на жаль, весь телевізійний репертуар,— хворим голосом розповів нардеп, бютівець Андрій Шкіль, 42 роки. — Зазвичай намагаюсь бути по-ближче до снігу, кататися на лижах чи просто бути у горах.

Цього разу через хворобу не вийшло. Поспівати — також.

Мене дуже дратує набір — салат  олів"є і новорічний "Вогник"

— Щось там переключали. Мене дуже дратує набір — салат  олів"є і новорічний "Вогник". Тому їх не було. Дивились польське телебачення і Бі-Бі-Сі. Ющенко мене дещо розчарував своїм привітанням. Йому бракувало впевненості. Не варто було згадувати у Новий рік про Криворіжсталь, про Ірак... Це було схоже на виправдовування.

На запитання, чи не псувала настрій проблема з постачанням газу, Шкіль відповів:

— Проблем з газом не буде. Можуть бути проблеми з нашою незалежністю.

Пояснив, що на переговорах з Росією треба утримувати більш жорстку позицію порівняно з тією, яку демонструє влада.

    — Підняли з дружиною тост за перемогу на виборах... Я мав на увазі не тільки нашої політичної сили. Тобто за перемогу для всієї країни у Новому році.

Зараз ви читаєте новину «Перед Новим роком Ющенко купив п"ять сорочок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути