пʼятниця, 16 листопада 2012 05:15

"Опозиція має бути готова до діалогу"

Однією з переваг цього парламенту є поява свіжих людей, які справді здатні представляти інтереси своїх виборців, вважає політолог 38-річний Олександр Палій. Таких було б ще більше, якби мажоритарні вибори проходили в два тури, що зменшило б можливість фальсифікацій.

— Негативом цієї Верховної Ради є набутий за попередні роки політичний досвід, — каже Палій. — Він залучає людину до різних інтриг, корупційних технік і повністю відрізає її здатність мислити категоріями потреб країни. Цей досвід передається від старшого покоління політиків до молодшого.

Які якості повинні мати депутати сьомого скликання?

— Бути відповідальними. Є проблема, коли люди йдуть у владу, а потім вирішують питання на користь власних інтересів. Один турецький дипломат говорив: "У вас все прекрасно, але ваша верхівка не думає про країну". Турки та інші народи це вже пережили. Усе завершувалося тим, що більшість населення усвідомлювало невідповідність власних інтересів тому, що робить еліта. Тоді були революції. Навіть якщо в цій Раді буде півсотні відповідальних людей, це вже більше, аніж у попередній.

Яка фракція відповідатиме вимогам часу?

— Конструктивну роботу демонструватимуть відповідальні політики. Хто саме, зараз сказати не можна. Побачимо по роботі. Партія регіонів, комуністи та велика частина самовисуванців налаштовані на співпрацю з президентом. Опозиція має бути готова до діалогу з ним задля блага країни.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція має бути готова до діалогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути