Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2021 05:05

Народний депутат Павлюк виграв 1,9 мільйона гривень

Народний депутат від "Слуги народу" 28-річний Максим Павлюк задекларував 1,9 млн грн виграшу.

Тричі отримав по 249 тис. грн, двічі — по 373 тис. і ще майже 447 тис. грн від шести фірм. Усі виграші надійшли одного дня — 26 січня. Позаторік депутат задекларував 900 тис. грн — приз від лотереї.

Максим Павлюк ішов 102-м у списку "Слуги народу". Зараз — заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності. Працював у військовій прокуратурі. Він — племінник чернівецького бізнесмена Іллі Павлюка.

— Теж люблю грати, колись отримав праску. Але шість великих виграшів — так не буває, — каже правник 62-річний Віктор Чумак.

— Це нагадує легалізацію грошей, одержаних незаконно. Хтось отримує спадщину, подарунки від родичів. Янукович мав гонорар за книжку (у 2011–2012 роках тодішньому президенту Вікторові Януковичу донецьке видавництво сплатило 32 млн грн за авторські права. — ГПУ). А хтось виграє в лотерею.

За час дії е-декларування Конституційний суд двічі скасовував статті про незаконне збагачення, брехню у деклараціях. Ламав головні інструменти Національного агентства із запобігання корупції. Через рішення КС закрили понад 60 справ щодо посадовців.

Ілля Павлюк відповідав у "Слузі народу" за вибори до Верховної Ради, потім — за місцеві. Він контролює групу депутатів, які працюють на інтереси олігарха Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Народний депутат Павлюк виграв 1,9 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути