Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2021 06:10

Нардеп Антон Поляков помер у таксі

11 жовтня в Чернігові попрощалися з нардепом із групи "За майбутнє" 33-річним Антоном Поляковим. Помер у таксі в Києві в ніч на 8 жовтня. Його непритомним знайшли патрульні в автомобілі, який зупинили за порушення правил дорожнього руху. Лікарі "швидкої" не змогли реанімувати.

Смерть настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця, показав розтин. У крові померлого виявили алкоголь і наркотик метадон.

— Версії дві — або він сам вжив препарат, який, можливо, став причиною смерті, або його отруїли, — каже речник міністра внутрішніх справ Артем Шевченко, 43 роки.

— Напередодні смерті Поляков в одному з розважальних закладів Києва зі своїм знайомим вживав алкоголь, — говорить начальник поліції Києва Іван Вигівський, 41 рік. — Через сварку зі співмешканкою депутат не захотів їхати додому. Майже півтори години зі знайомим на його машині катався містом. Потім супутник запропонував Полякову на таксі добиратися додому.

Нардеп випивав з уродженцем російської Вологди Русланом Джамбулатовим. Він — помічник співмешканки Полякова нардеп­ки Ганни Скороход, 31 рік. Віз його таксист Ельмір Мірзаєв. Від 2017 року — підсудний у справі про торгівлю людьми.

Прощання з нардепом почалося о 10:00 в Чернігівській філармонії. Прийшли понад 100 людей — родичі, колеги, вдова Галина Полякова.

На заході була і Скороход. Про їхні стосунки стало відомо після смерті парламентарія. Вдова запитала депутатку, як та посміла прийти, і вийшла з будівлі. Квіти, які поклала на труну співмешканка, прибрала мати небіжчика.

Поляков закінчив університет за спеціальністю право. Мав магазин із продажу покриття для підлоги. З 2016 року очолював громадську організацію "Український центр протидії злочинності та корупції". 2019-го під час дострокових виборів у Верховну Раду переміг на мажоритарному окрузі в Чернігові. Балотувався від "Слуги народу".

У листопаді 2019-го Полякова і Скороход виключили з фракції "СН". Поляков критикував фракцію у своєму телеграмканалі. Не голосував із монобільшістю. 2020-го став членом депутатської групи "За майбутнє". Програв вибори мера Чернігова.

У шлюбі мав двох дітей.

Антона Полякова поховали на кладовищі "Яцево" в Чернігові.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Антон Поляков помер у таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути