четвер, 05 січня 2012 07:30

Написала "Лист диктатору"

26 грудня з Лук'янівського слідчого ізолятора Юлія Тимошенко написала "Листа диктатору" — президенту Вікторові Януковичу. Подаємо його скорочений варіант.

"Доброго дня, Вікторе Федоровичу! Напередодні Нового року вирішила написати вам листа. Ні... Про себе і про судові процеси — я не буду, не хвилюйтеся. Я чула, як ви на своїй прес-конференції клялися, що ви тут ні при чому. Вірю...

Ваш найглибший промах — згортання процесу об'єднання з Європою. Не парафувавши 19 грудня угоду, ви відкинули країну назад на десятки років.

Не додумайтесь віддати газотранспортну систему. Це наш останній стратегічний ресурс. Ви віддали Севастополь за дешевий газ, і де він? Зараз хочете здати ГТС... А що наступного року здавати будете, Вікторе Федоровичу? "Хонку" свою?

Припиніть родинність і кумівство в політиці. Це погано закінчується. Люди б ще може зрозуміли, аби ви синові подарували найкращу у світі бормашину, відповідно до фаху. Але ж не Нацбанк із МВС та податковою. Коли силовими структурами і фінансами держави беруться керувати стоматологи, то зуби болять у всієї країни.

Не привласнюйте так брутально, нахабно і відкрито державне майно. Рано чи пізно все доведеться повернути, пригадайте хоча б "Криворіжсталь". Держава — це не ваша персональна комора.

Я, Вікторе Федоровичу, дуже добре вивчила анатомію диктатури. Головна її ознака в тому, що вона завжди закінчується. У 2009 році я зустрілася з одним незвичайним політиком. Він мав рейтинг довіри близько 100 відсотків у своїй країні. Збирався правити вічність, і нічого не затьмарювало його абсолютну самодержавну владу. Він поділив усю країну між своїми синами і почувався повним господарем на своїй землі... Але вже через два роки його мертве, сплюндроване тіло волочили вчорашні вірнопіддані по придорожній пилюці його рідного міста. Незважаючи на "особливість" наших взаємин, Вікторе Федоровичу, я все ж ніколи не побажаю вам такої долі. Я чесно хочу, щоб ви до Єнакієва заходили не так, як згаданий мною політик до Сірту.

Словом, Вікторе Федоровичу, коли будете підіймати свій традиційний келих "Харрогейт" під новорічною "йолкою", замисліться бодай на мить над суттю свого правління, подумайте про трагічні помилки. Робіть так, бо інакше — "я вам не заздрю". Інше — додумайте самі...

Юлія Тимошенко. Камера №260, куди ви мене розмістили".

Зараз ви читаєте новину «Написала "Лист диктатору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути