середа, 15 червня 2011 07:15

Найменшу підтримку мають правоохоронні та судові органи

 

— Цілковиту підтримку дій влади виказує базовий електорат Партії регіонів. Це жителі Сходу та Півдня, — пояснює 48-річний Михайло Міщенко із Центру Разумкова. — Ставлення людей до президента погіршується, і це свідчить, що вони не бачать виконання передвиборних обіцянок. Змінити це можна, лише якщо Віктор Янукович змінить свою політику.

Уряд як виконавець рішень влади більше приймає на себе негативу економічної політики, ніж президент. Таку модель практикували й за часів Кучми.

Найменшу підтримку мають правоохоронні та судові органи. За нашими дослідженнями, їх вважають найбільш корумпованими. Не кожен особисто стикається з корупцією в суді та міліції, але історії на зразок судді-колядника Зварича сформували таку точку зору.

Найбільше довіряють органам місцевого самоврядування. У людей є ілюзія, що дистанція між громадянами та місцевими депутатами менша, ніж із депутатами Верховної Ради. Невеликий сплеск позитивних оцінок дій парламенту відбувається напередодні виборів. Тоді нардепи намагаються не торкатися непопулярних законопроектів, не піднімати тарифів. Навпаки — приймають популістські рішення.

Зараз ви читаєте новину «Найменшу підтримку мають правоохоронні та судові органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути