вівторок, 13 грудня 2011 06:15

На безкоштовний проїзд депутатів закладено 12 мільйонів

Автор: фото з сайта www.vip.glavred.info
  Сергій Сас: ”Треба скасувати безплатні путівки на відпочинок, безкоштовний проїзд, відпочинок і лікування колишніх депутатів”
Сергій Сас: ”Треба скасувати безплатні путівки на відпочинок, безкоштовний проїзд, відпочинок і лікування колишніх депутатів”

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує колегам скасувати низку депутатських пільг. Зокрема, на безкоштовне паркування авто, перевезення багажу, проїзд у громадському транспорті.

— На цей рік на безкоштовний проїзд депутатів по Україні закладено 12 мільйонів гривень, — говорить перший заступник голови регламентного комітету, "бютівець" 54-річний Сергій Сас. — Як правило, цих грошей не вистачає. Доводиться перекидати з інших статей, де є економія. Зараз по перельотах десь мільйон гривень перевитрат.

Чому стільки коштів депутати витрачають на перельоти?

— Літають до своїх сімей. Таких із сотня депутатів набереться. Вони і в готелі живуть безплатно. Колись у комітеті рахували, що проживання два роки в готелі "Київ" — це вартість двокімнатної квартири. У Росії депутат може отримати службове житло, не платити за комунпослуги, а по завершенні каденції залишає це житло наступним депутатам. Ми теж думали над цим. Але службове житло — дороге питання. Його треба не тільки побудувати, а й обладнати меблями, телефонами.

Спікер Володимир Литвин пропонує залишити депутатам лише зарплату і безкоштовний проїзд. Цього вистачить для роботи?

— Треба керуватися досвідом інших країн. Там депутату, окрім зарплати, дається певна сума на діяльність — утримання офісів, помічників. В Англії депутату з периферії виплачують більше коштів, і він має можливість найняти собі будинок.

В окрузі, за яким закріплений депутат, має обов'язково бути офіс-приймальня для зустрічей із виборцями. Не під парканом же їх приймати.

Які пільги треба скасувати в першу чергу?

— Безплатні путівки на відпочинок, безкоштовний проїзд, відпочинок і лікування колишніх депутатів. Крім того в нас немає такої небезпеки, щоб охороняти голову Верховної Ради та його заступників ще рік після складання ними повноважень. Треба скасувати безплатне перебування депутатів у залах офіційних делегацій аеропортів. Загалом половину нинішніх витрат можна зрізати.

Зараз ви читаєте новину «На безкоштовний проїзд депутатів закладено 12 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути