пʼятниця, 12 липня 2019 06:25

Морякам висунули звинувачення

Усім 24 військовополоненим українським морякам слідство в Росії висунуло обвинувачення у незаконному перетині російського кордону. Тим часом закінчилися слідчі дії щодо них.

Росіяни захопили 24 українських моряків у Чорному морі 25 листопада торік. Звинуватили в нібито порушенні кордону з окупованим Кримом і відвезли в московську тюрму "Лефортово". Планують засудити до шести років ув'язнення.

— Наступна стадія — ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, — говорить координатор адвокатів військовополонених 39-річний Микола Полозов. — Наступного тижня слідство звернеться до Лефортовського районного суду Москви з клопотанням про продовження строку тримання під вартою моряків. Дата засідання — 17 липня.

Президент Росії Володимир Путін випустить військовополонених моряків наприкінці року. Натомість вимагатиме послаблення антиросійських санкцій.

— Для Путіна важливо вирішити це питання в контексті саміту "Великої сімки" чи нормандських переговорів по Донбасу, — каже 51-річний Павло Клімкін, міністр закордонних справ. — Він спробує це використати саме в цьому контексті, щоб послабити санкції.

Російський лідер використовує українських моряків, як розмінну монету.

— Путіну абсолютно паралельно, що в Україні сидять громадяни його країни. Він цікавиться отриманням кращого положення для підняття ставок, — говорить Клімкін. — Його кінцева мета — санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в "нормальність". А друге — це свобода дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію.

Зараз ви читаєте новину «Морякам висунули звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути