четвер, 30 червня 2011 07:30

"Молоді регіони" годували студентів гречкою

— "Студентська республіка-2011" — це політична гра, — розказує один з її організаторів 30-річний Андрій Фармуга. —  Ми копіюємо державний устрій: обираємо голову — студентського мера, міністрів, створюємо підприємства. Це дає потрібний для політика досвід. Студенти краще розуміють, як проходять вибори і як впливати на владу.

24 червня в парку Дружби народів до Дня молоді відкрили "Студентську республіку" — проект, який має виховувати нових лідерів країни. Її організатори — "Молоді регіони" та Київська міськдержадміністрація. Близько 600 студентів із 20 університетів могли створити "державу", де самі визначають правила та закони. Три дні житимуть у наметах на обмеженій території. Обраний студентський мер стане радником із питань молодіжної політики голови КМДА — Олександра Попова. Витратили на проект 250 тис. грн.

— Цей захід цементує колектив, адже все вирішують колективно,— говорить Андрій Фармуга.

Зі сцени лунають пісні. Поряд два намети з написами "Фінанси" та "Адміністрація". У першому зберігають у пачках надруковані на ламінованому папері гроші. Їх називають "шари". Кожному на день видають 60 "шар". Є у вигляді 5-гривневих купюр та також по 10, 20, 50 і 100. Упаковка з чотирьох йогуртів коштує 10 "шар". Студентів годують гречкою з хлібом, дають компот.

Грають у футбол, настільний теніс, брейн-ринг, перетягують канат. За перемогу отримують "шари". До учасників приїжджають заступник голови КМДА — Леонід Новохатько, голова Деснянської райдержадміністрації Віктор Жеребнюк, олімпійський чемпіон і депутат-"регіонал" Эльбрус Тедеєв.

— Ми готові передати в ці молоді, професійні та чесні руки важелі управляння містом. Переможуть найкращі, й вони будуть при владі. Думаю, кияни нас підтримають, — каже 57-річний Леонід Новохатько.

Гостям проводять екскурсію. Неподалік — водні атракціони, канатна дорога, кафе.

— А міцний алкоголь тут точно не продають? — примружується Новохатько.

— Ні в якому разі! — запевняє один із організаторів.

За вживання алкоголю та куріння — штрафи. За три порушення видаляють із території. Наступного дня обрали мера. З-поміж п'ятьох претендентів перемогла аспірантка Національного авіаційного університету Ірина Оксенюк. За неї проголосували понад 90%. Вона й має стати радником Попова.

"Молоді регіони" годували студентів гречкою
Зараз ви читаєте новину «"Молоді регіони" годували студентів гречкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути