Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 01:15

Міністр оборони заматюкався

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник цілує уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову перед засіданням уряду 15 грудня
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник цілує уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову перед засіданням уряду 15 грудня

До п'ятниці всі міністри мають подати до Мінфіну дані про те, скільки працівників хочуть звільнити. Президент Віктор Янукович сказав, що потрібно скоротити не менш як 30%.

— Тебе сколько до пенсии осталось? — питає вчора перед засіданням уряду працівник Держохорони у працівника апарату уряду.

— Трьошка ще, — відповідає той і зітхає.

— Везет, тебя могут сократить отсюда. Хорошие выплаты по сокращению получишь и пенсию. А меня могут перевести в министерство, а там зарплата меньше.

Перед залою засідань міністр оборони 58-річний Михайло Єжель із помічниками читає доповідь. У ній ідеться про внесення змін до закону про фінансування міністерства.

— Треба збільшити на 24 мільйони видатки на особовий склад. Головне, щоб підтримали. Ой, бля...ой, бля... — чути, як стиха каже Єжель.

Почухуючи потилицю, він заходить до зали, цілується з уповноваженим Верховної Ради з прав людини, "регіоналкою" Ніною Карпачовою. Всідається за стіл та вивчає свою доповідь до приходу прем'єра.

— Уряд показав приклад, майже вдвічі скоротивши склад міністрів, — говорить прем'єр 62-річний Микола Азаров. Із 29 членів уряду залишилося 18. — Принцип — зберегти професіоналів та підвищити кваліфікацію співробітників. Керувати сучасним літаком не можна тому, хто вміє їздити тільки на возі. На порядку денному і реформа місцевої влади. Кількість чиновників на місцях має бути скорочено.

Після його промови журналістів просять вийти. За півтори години до них виходить міністр фінансів Федір Ярошенко, 61 рік. Його питають, скільки працівників він скоротить.

— Я мрію про маленьке ефективне Міністерство фінансів: на 400–500 працівників, — каже. — Зараз там 922 людини. Скорочення стосуватиметься всіх органів — фіскальних і територіальних. Йде масштабна робота. Це ж не просто взяв і скоротив. Це живі люди, їх треба розглядати. Маємо близько 30 департаментів. За останні дні я розглянув п'ять-шість структур, де маю на меті до 50 відсотків скоротити штат. Працюю над тим, як краще розкласти функції та максимально оптимізувати роботу.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони заматюкався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути